Foto: Beta

Fond za mlade talente

SREDNJOŠKOLCI, SPREMITE SE: Vlada Srbije nagrađuje, najboljima 200.000 dinara!

Konkurs je otvoren do 17. aprila. Učenici će biti nagrađeni u zavisnosti od osvojenog mesta na takmičenju i njegovog ranga

Društvo
> 07:10h

BEOGRAD - Vlada Srbije nagradiće novčanim iznosom od 20.000 do 200.000 dinara najbolje srednjoškolce koji su ostvarili uspehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

Fond za mlade talente, kojim predsedava ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, raspisao je konkurs za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za uspehe postignute na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku kalendarske 2014. godine, navedeno je u saopštenju.

Konkurs je otvoren do 17. aprila, a tekst i propozicije dostupne su na sajtu Ministarstva omladine i sporta. Srednjoškolci će biti nagrađeni u zavisnosti od osvojenog mesta na takmičenju i njegovog ranga, precizirano je u saopštenju.

Najniža nagrada u iznosu od 20.000 dinara dodeljuje se osvajačima trećih mesta na republičkim takmičenjima, dok pobednici svetskih takmičenja dobijaju najviše nagrade koje iznose 200.000 dinara. Na konkurs se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji su prošle godine osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim ili međunarodnim takmičenjima.

Ta takmičenja treba da se nalaze u Kalendaru takmičenja i smotri učenika srednjih škola za školsku 2013/2014. i 2014/2015. godinu Ministarstva prosvete, Standardima za rangiranje takmičenja u zemlji i inostranstvu u oblasti muzičke i baletske umetnosti i Kriterijumima za nagrađivanje učenika srednjih škola u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta koje je usvojio Fond za mlade talente Ministarstva omladine i sporta. Prošle godine, po navedenom osnovu, Ministarstvo omladine i sporta je nagradilo više od 1.100 srednjoškolaca iz cele Srbije.