Foto: MUP

Tribina o bezbednosti

Stefanović na Savskom vencu: Svi koji diluju drogu vašoj deci biće uhapšeni!

Ukazavši da Ministarstvo unutrašnjih poslova vodi bespoštednu borbu protiv krupnog kriminala, Stefanović je istakao da policija neće zapostaviti ni sitan - razbojničke krađe, džeparenja....

Beograd
> 12:30h

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je večeras da će kroz reforme koje sprovodi MUP građani dobiti efikasnu policiju i poštene i odgovorne policijske službenike.

''Naš osnovni zadatak je da kroz reformu, građani dobiju efikasnu policiju. Policajca koji je vaš komšija, koga vi poznajete i koji poznaje vas, koji poznaje svaku ulicu i koji će sprečiti kriminalce da našoj deci diluju drogu, koji će ih uhapsiti i predati nadležnim organima“, istakao je Stefanović na tribini ''Bezbednost građana'' u beogradskoj opštini Savski venac.

Policajac mora da bude pošten i odgovoran čovek

Tom prilikom, ministar je ukazao da, pre svega, policajac mora da bude pošten i odgovoran čovek, dodavši da u policiji radi najveći broj takvih ljudi.

''U prethodnih godinu dana podneli smo 160 krivičnih prijava protiv različitih ljudi u policiji, zbog zloupotreba i drugih krivičnih dela za koje postoji sumnja da su ih počinili'', precizrao je Stefanović. Prema njegovim rečima, novi Zakon o policiji omogućiće da se reformiše način ulaska u policiju, napredovanje u službi, obuka policijskih službenika, a sve u cilju pružanja kvalitetne i efikasne usluge građanima. Ukazavši da Ministarstvo unutrašnjih poslova vodi bespoštednu borbu protiv krupnog kriminala, Stefanović je istakao da policija neće zapostaviti ni sitan - razbojničke krađe, džeparenja....

''Zato tražim veće prisustvo policije u zajednici, što ne znači samo veći broj policajaca, već njihovo preventivno delovanje'', rekao je Stefanović i dodao da ne može biti dobrog policajca, ako on nije u kontaktu sa svojim građanima.

Ministar o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja Govoreći o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja, Stefanović je naveo da će svima onima koji u vožnji budu imali preko dva promila alkohola u krvi ili budu vozili bez vozačke dozvole, biti oduzeto vozilo. ''Naša deca nisu mete, ovo nisu trkače staze, Beogradom ne može da se divlja. Vozite normalno i pristojno, postoje ograničnja brzine i toga svi moraju da se pridržavaju'', naglasio je ministar policije.

Gradski menadžer Goran Vesić ukazao je da je Beograd za poslednjih godinu i po dana uspeo da sprovede finansijsku konsolidaciju. ''Javna preduzeća posluju bolje, kvalitetnije, stabilnije i zahvaljujući takvom poslovanju napravljene su značajne uštede u budžetu, tako da se grad nije zaduživao'', kazao je Vesić.