SARADNJA sa Guglom i Jutjubom

SEKU VEZE: Austrija će brisati sa interneta sve nasilničke video materijale!

Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtne pozvala je građane da prijave video materijale terorista, džihadističku propagandu, ili govore mržnje

Austrija
> 22:00h

BEČ - Austrijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova ubuduće će u borbi protiv terorističke propagande tesno sarađivati sa Guglom i Jutjubom. Ovu informaciju saopštila je juče ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner (Johanna Mikl-Leitner, ÖVP).

„Ubuduće će svi video materijali sa nasilnim sadržajem koje objavljuju teroristi i pripadnici radikalnih grupa biti odmah uklonjeni sa interneta“, istakla je Mikl-Lajtnerova tokom gostovanja na austrijskom radiju Ö1.

Ministarka je apelovala na sve korisnike interneta da, u slučaju da na Jutjubu otkriju neki video sa nasilnim sadržajem, o tome odmah obaveste nadležne službe, kako bi video mogao biti izbrisan. Teroristi upravo najviše koriste internet i video materijale kako bi zavrbovali mlade. Iz tog razloga je Ministarstvu unutrašnjih poslova potrebno prijaviti sve pronađene video materijale terorista, svu džihadističku propagandu, kao i govore mržnje.

Nakon što informacija o određenom video snimku stigne do ministarstva, oni će je dalje proslediti Guglu i Jutjubu čiji će službenici proveravati dostavljene materijale i one sa terorističkim sadržajem uklanjati sa interneta.