Tužni jek trube i jauk majke Bore

ZBOGOM HEROJU UZ TAMO DALEKO: Sahranjen zastavnik Nebojša Drajić

Na groblju su se od Nebojše oprstili kolege. govorili o heroju kome je eskadrila bila dom, koji je dao sebe pokušavajući da spasi jedan mali, mladi život... Onda jek trube, tužni zveket vojničkog doboša, počasni plotun, suze, jauci za junakom

Crna Hronika
> 00:00h

BAJINA BAŠTA – Tužni jek trube, počasni plotuni i jauk majke Bore...

- Joj sine mili, sa ranama teškim dodje sine... Zastavnik, letač - mehaničar RV VS Nebojša Drajić (44) koji je poginuo u petak u helikopterskom udesu kod Beograda, sahranjen je u utorak u rodnom Jaklju kod Bajine Bašte.

Slegao se narod iz planinskog seoceta oko kuće Drajića, iz Beograda stigli Nebojšini kolege letači, iz 204. eskadrile, iz drugih eskadrila, pešadinci, gardisti. Kraj njih, sa grčem na licu Nebojšini starešine.

Crn kao ugarak, načelnik GŠ Vojske Srbije general Ljubiša Diković, general Predrag Bandić... Teški jauci oca Radoja, nemi grč brata Strajina, suze Nebojšine dečice, Nemanje (11) i Tijane (14), supruge Tanje, i tužno naricanje majke Bore uz sanduk, uz mrtvo telo sina junaka:

- Joj sine snago moja, probudi se sine, drugovi ti došli, rodbina ti došla, nisam ti se sine ovako nadala, rekao si doći sine – ko reka su lile niz obraze suze nesrećne majke.

Na groblju su se od Nebojše oprstili kolege. govorili o heroju kome je eskadrila bila dom, koji je dao sebe pokušavajući da spasi jedan mali, mladi život... Onda jek trube, tužni zveket vojničkog doboša, počasni plotun, suze, jauci za junakom.

U najvećoj helikopterskoj tragediji u Srbiji od 1996. godine u petak uveče poginuli su beba stara pet dana iz porodice Ademović, major Omer Mehić, kapetan Milovan Ðukarić, zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, anesteziolog Dževad Ljajić, inače rođak ministra Rasima Ljajića, i tehničar Miroslav Veselinović iz Novog Pazara.

(Z. Š.)