Foto: Jutjub

Otkriće veka

(VIDEO) BILA JE MRTVA 500 GODINA: Ono što je pronađeno u njoj ostaviće vas bez reči!

Devojka je imala bakterijske infekcije slične tuberkulozi kada je umrla, a naučnici misle da bi ovo otkriće potencijalno pomoglo u borbi protiv novih ili novonastalih bolesti

Ludi svet
> 13:48h

Devojka Inka imala je samo 15 godina kada je umrla. Njeno smrznuto telo pronađeno je 1999. godine na Argentinskom vulkanu. Telo koje ćete videti u video snimku je perfektno očuvano iako je umrla pre 500 godina.

Poslednji put kada je svet bio šokiran nekom "zamrznutom" ženom bila je priča o Džin Hiliard, koja je bila potpuno nepovređena nakon što se onesvestila u snegu i tako provela 6 sati u nesvesti. Međutim, priča devojke Inka završava se na potpuno drugačiji način.

Evo kako ide priča: Mlada devojka je očigledno bila izabrana od strane Inka da se žrtvuje bogovima, za tu priliku deca su vođena na visoke planinske vrhove, a usput su ih hranili listovima koke, a onda im su im davali opojno piće na sahrani. Kada su bili pod ovim dejstvima sveštenici Inka su ih ubijali ili ih ostavljali da se smrznu.

Nedavno, naučnici su otkrili grudvice koke za žvakanje između zuba što je ukazivalo na to da je devojka bila pod sedativima kad je umrla. Devojka je imala bakterijske infekcije slične tuberkulozi kada je umrla. Oni misle da bi ovo otkriće potencijalno pomoglo u borbi protiv novih ili novonastalih bolesti. Dakle, iako je ova jadna devojka umrla pre 500 godina,njena žrtva može da utiče da se pomogne ljudima koji danas boluju od ovih bolesti. Koliko je ovo zapravo fascinantno?

http://www.youtube.com/watch?v=8HGTHDSRbUY

(Share3.damn.com)