Foto: Marina Lopičić

Nesreća u Makedonskoj

FASADA PALA UČENIKU NA GLAVU U CENTRU BEOGRADA: Dečak na operaciji u Urgentnom centru!

Hitna pomoć prevezla je povređenog tinejdžera u Urgentni centar, a na mestu nesreće ostali su tragovi krvi. lekari iz Urgentnog centra su odlučili da ga operišu

Crna Hronika
> 11:04h

BEOGRAD - Učenik prvog razreda srednje Trgovačke škole (15) povređen je večeras kada mu je na glavu pao deo fasade sa zgrade u Makedonskoj ulici. U Urgentnom centru kažu da je završena dijagnostika i da su lekari odlučili da ga operišu. "Operacija glave je počela oko 21.55 sati i za sada se ne zna koliko će trajati", kaže portparol Urgentnog centra Aleksandra Berić.

Nesreća se dogodila petnaestak minuta pre 20 sati, ispred ulaza u nekadašnju kafanu "Šumatovac", kada se sa krova zdrage obrušio deo fasade i tinejžeru pao na glavu.

Učenika je hitna pomoć prevezla je u Urgentni centar. Iako je scena bila jeziva, dok su na licu mesta ostali krvavi tragovi, tinejdžer je pukom srećom prošao s lakšim povredama. Očevici su ispričali da je, po padu fasade, učenik jedno vreme ležao nepomičan, međutim ispostavilo se da je dobio potres mozga i hitna pomoć ga je prevezla u Urgentni centar. Posle operacije dečak će biti smešten na odeljenje intenzivne nege...

Zgrada u sporu, stanara i vlasnika Šumatovca

Zgradu u Makedonskoj 33 sa koje je otpao deo fasade održava JKP "Javno stambeno, a stanari te građevine nisu prijavili da postoji problem sa fasadom, izjavio je direktor JKP Javnog stambeno Nikola Kovačević.

On je podsetio da su na poslednjem spratu te zgrade vršeni građevinski radovi dok su u prizemlju, u restoranu Šumatovac, vršena obimna rekonstrukcija zbog kojih stanari vode spor sa vlasnikom restorana.

J. S.