Foto: Printskrin Jutjub

Pištolj novi skandal u srpskom fudbalu

KRIMINAL U SRPSKOM FUDBALU: Jašiću, ima da ti pucamo u kolena!

Strašno Fudbaleru Radničkog 1923 Vladimiru Jašiću, inače nekadašnjem kapitenu „zmajeva“, s klupe Voždovca poručili da će biti izrešetan

Fudbal
> 00:00h

Srpski fudbal ponovo je doživeo sramotu da se igračima superligaških ekipa preti pištoljima! Nakon što su navijači Novog Pazara Žarku Udovičiću uperili vatreno oružje u glavu, prvotimcu Radničkog 1923 Vladimiru Jašiću poručeno je da će mu „pucati u kolena“. Ovog puta incident se dogodio tokom susreta 20. kola Jelen Superlige u Kragujevcu, kad je nepoznata osoba s klupe Voždovca poručila nekadašnjem kapitenu „zmajeva“ a sada članu Kragujevčana da će biti upucan. - Zamislite koliko je to bilo strašno kad je, i pored pobede, Jašić plakao u svlačionici, a znate da se muške suze puštaju samo kad je nešto jako teško. Pitao sam ga šta se desilo i on mi je rekao da mu je nepoznata osoba, koja je u civilu sedela na klupi Voždovca, poručila da će mu pucati u kolena - kaže trener Kragujevčana Neško Milovanović i nastavlja: - Ne znam ko je taj čovek, ni otkud to da sedi na klupi. Svi igrači Radničkog su moja deca i naravno da sam na konferenciji rekao šta je bilo da bih ga zaštito. Da ne bude zabune, i Jašić je njima nešto rekao, ali to je bilo u žaru borbe, svakako ne razlog da mu se preti pucanjem u noge. Klub iz Kragujevca trenutno nema predsednika, a brigu o njemu vodi član UO i predsednik skupštine grada Milan Urošević, koji kaže da klub staje u zaštitu svog igrača. - Mi moramo da zaštitimo svog igrača i on je potpuno bezbedan, kao što je to i svaki drugi naš fudbaler. Mi ćemo se obratiti i zvaničnim organima Zajednice klubova Superlige, preduzeti sve što je u našoj moći - kaže Urošević.

Voždovac demantuje GRKINIĆ: JAŠIĆA NEKA JE SRAMOTA! Generalni direktor Voždovca Goran Grkinić demantuje da je bilo ko u civilu sedeo na klupi njegovog tima u Kragujevcu i odbacuje optužbu da je bilo pretnji. - Tvrdim da su to gluposti i ne znam zašto Radnički pravi aferu. Na klupi su sedeli rezervni igrači, stručni štab, sportski direktor kluba i ja i bože sačuvaj da se desila tako neka pretnja. S druge strane, Jašića treba da bude sramota šta je sve rekao - kaže Grkinić. Uplašen JAŠIĆ: NE BIH O TOME Sam Vladimir Jašić ne negira da se incident dogodio, ali ne želi da potencira tu priču verovatno plašeći se za svoju bezbednost. - Bila je gužva, reklo se svašta i ja sada ne bih pričao više o tome. Za mene je najvažnije da je Radnički pobedio i da je klub stao u moju zaštitu. Da li će se oni i dalje baviti ovom temom, ja ne znam, ali, što se mene tiče, to je završena priča. Samo me sport zanima - kaže Jašić.