Foto: Fejsbuk

Upozorava druge devojke

PAKAO ANOREKSIJE Pogledajte kako izgleda devojka koja je jela samo jednu jabuku na dan

Bet Kovan je na vrhuncu bulimije i anoreksije imala manje od 40 kilograma

Žena
> 00:00h

Bet Kovan (19) godinama se bori sa surovom bolešću koja joj je skoro oduzela život. Naime, Bet je mesecima jela samo jednu jabuku dnevno.

"Imala sam 16 godina i ni sama ne znam kako i zašto, ali počela sam sebi da uskraćujem hranu i po sat vremena da trčim svaki dan", počinje svoju ispovest 19-godišnja

Britanka je na vrhuncu bulimije i anoreksije imala manje od 40 kilograma. S indeksom telesne mase od 13,2 bila je opasno neuhranjena.

- Na dan sam jela samo jednu jabuku, priznaje Bet koja se bavi i manekenstvom. Dodaje kako je majka preklinjala da nešto preduzme, ali ona je samo govorila "sutra ću".

Bila je odličan đak, ali zbog bolesti je postala preslaba da bi mogla da ide u školu, pa je na kraju završila od kuće.

- Bolest mi je uzela sve. Kontrolisala sam hranu, ali sve ostalo je bilo u rasulu, priseća se Bet. Tek kada su joj roditelji počeli prijetiti kako će ju odvesti u bolnicu gdje će ju morati prisilno hraniti, potražila pomoć specijalista za poremećaje u prehrani koji joj je pomogao vratiti koliko toliko normalnu težinu.

Danas, s 19 godina, Bet ima zdravih 52 kilograma pa se takmiči za mis britanske imperije. Svojom pričom želi da upozori devojke da ne padaju u zamku anoreksije i bulimije.