Foto: MUP Srbije

Zaplenjeno 14.700 litara pića

UHAPŠENO TROJE: Nelegalno proizvodili alkohol u Subotici

Pronađeni su ilegalni pogoni za proizvodnju alkoholnog pića, oko 5.200 litara alkoholnog pića u rinfuzi, 9.500 gotovih alkoholnih proizvoda sa nerazduženim akciznim markicama Republike Srbije i 6.500 falsifikovih akciznih markica

Crna Hronika
> 22:52h

SUBOTICA - U Subotici su otkriveni ilegalni pogoni za proizvodnju alkohonih pića, zbog čega su uhapšene tri osobe i zaplenjena veća količina pića i falsifikovanih akciznih markica, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako je navedeno, pripadnici MUP su u koordiniranoj akciji sa inspektorima Poreske policije i Osnovnog javnog tužilaštva uhapsili tri osobe iz Subotice i zaplenili 14.700 litara raznog alkoholnog pića, oko 6.500 falsifikovanih akciznih markica i otkrili ilegalni pogoni za proizvodnju alkoholnog pića.

Po nalogu sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Subotici izvršen je pretres stanova i poreska kontrola firmi na više lokacija u gradu.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su ilegalne pogone za proizvodnju alkoholnog pića, oko 5.200 litara alkoholnog pića u rinfuzi, 9.500 gotovih alkoholnih proizvoda sa nerazduženim akciznim markicama Republike Srbije i 6.500 falsifikovih akciznih markica", navedeno je u saopštenju.

Osumnjičenima I. N. (37), S. R. (39) i I. K. (41) određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena proizvodnja, falsifikovanje znakova za vrednost, posebni slučajevi falsifikovanja i krivično delo neovlašćen promet akciznih proizvoda, biti privedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Subotici.

Protiv još jedne osobe, kako se navodi, biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu u redovnom postupku.