Foto: Shutterstock

Prste da poližeš

Kolutovi luka u pivskom testu

Recept dana
> 07:50h

Sastojci 2 crna luka 3 šoljice brašna 1,5 šoljica kukuruznog skroba 2,5 kašičice belog luka u prahu so, malo bibera 2 kašičice šećera 1.5 šoljica piva 2 šoljice mineralne vode 1 jaje 3 šoljice ulja Priprema Uključite rernu na 120 C.Luk očistite, nasecite poprečno na kolutove debljine oko centimetar i razdvojte ih.U veću posudu sipajte šoljicu brašna i u njega uvaljajte kolutove luka, pa ih ostavite da odstoje 30 minuta. Pomešajte ostatak brašna, kukuruzni skrob, luk i beli luk u prahu, biber, šećer i so. U drugoj posudi pomešajte pivo, vodu i jaje. Postepeno umešajte suve sastojke u mokre da dobijete testo. U dubljem tiganju zagrejte ulje. Pobrašnjeni luk umačite u testo i odmah ga pržite vrelom ulju. Kolutove pržite u nekoliko tura da ih u tiganju ne bude previše. Kada poprime zlatnožutu boju, premestite luk na pleh, posolite i do služenja držite u zagrejanoj rerni da ostanu topli.