Foto: Profimedia

Tviter prepiska

Pogledajte šta je Dž.K.Rouling odgovorila srpskom fanu na pitanje zašto je Dambldor gej

Hvala Vam puno što ste napisali Harija Potera. Zanima me zašto je Dambldor gej, pošto mi on nikada nije izgleda tako, upitala je Ana Kočović

Pop kultura
> 23:20h

Autorka serijala o Hariju Poteru Džoana K. Rouling, na Tviteru je napisala jednoj devojci iz Srbije šta misli o muškarcima homoseksualnog opredeljenja.

Iako ima nalog na Tviteru, autorka Harija Potera Džoana Rouling nema mnogo vremena da se dopisuje sa fanovima, pa je tako u poslednjih 6 godina razmenila je tek nekoliko stotina tvitova. Međutim, pre neki dan je odgovorila jednoj devojci iz Srbije koja joj je postavila sledeće pitanje:

"Hvala Vam puno što ste napisali Harija Potera. Zanima me zašto je Dambldor gej, pošto mi on nikada nije izgleda tako?"

Roulingova je kratko odgovorila: "Možda zato što gej ljudi izgledaju kao….ljudi?"

Povodom seksualnog opredeljenja svog lika iz knjige, Džoana je još napisala: "Nije nikakva novost da muškarac koji je istovremeno divan i hrabar, može biti zaljubljen u drugog muškarca. Na kraju krajeva, on je moj lik i imam pravo da kažem o njemu sve to što sam rekla."

Na njen tvit, Ana Kocović je odgovorila: "Sjajan odgovor. Da, potpuno ste u pravu." Ovo nije prvi put da Džoana objašnjava fanovima Harija Potera Dambldorovu seksualnost kao i svoje stavove povodom toga."

(Independet)