Foto: Reuters

Očaj i tuga na mestu pada aviona

UŽAS PRONAĐENO OKO 600 DELOVA TELA: Porodice poginulih ne krive kopilota, već teše njegove roditelje

Gospodin Tansil koji je izgubio sina je rekao: 'Ne, nisam ljut. Stvarno mi je žao roditelja tog kopilota. Mogu samo da zamislim kroz kakav pakao oni sada prolaze. I oni, baš kao i svi mi ovde, sada su očajni tuguju i plaču

Planeta
> 12:10h

Između 400-600 delova ostataka ljudskih tela pronađemo je na mestu nesreće. Tu procenu prenela je agencija Associated Press pozivajući se na izjavu francuske policije. Nijedno telo nije pronađeno u jednom komadu, kažu isti izvori iz policije.

Huan Padro iz Sant Cugat del vallesa, mesta nedaleko Barselone, izgubio je svoju bivšu ženu, ćerku i unuku u strašnoj nesreći Germanwingsa. Iz istog mesta na tom je kobnom letu poginulo još troje ljudi.

Ne možemo učiniti baš ništa što bi promenilo činjenicu da smo izgubili najvoljenije. Ništa što je rečeno ne može da ublaži našu tugu. Meni je zapravo svejedno, da li to bila nesreća ili je nesto drugo. Ne želim to ni da znamo, ne zanima me'.

Gospodin Padro je izrazio zahvalnost francuskom tužitelju koji je nadgledao ovu operaciju zato što im je odmah pružio uvid u sve informacije, brzo i transparentno.

'Voleo bih da ostanem pozitivan, i iz svega što se dogodilo ipak kao konačni zaključak izneti da su ljudi jako dobri'. Amerikanac Robert Oliver Calvo takođe je bio na letu 4U9525, ali njegov otac ne mrzi pilota koji ih je odveo u smrt, već samo žali Lubicove roditelje.

Kopilot Lubic

Njegov otac Robert Tansill Oliver i majka Maribel Kalvo ne planiraju da tuže nemačku niskobudžetnu aviokompaniju, iako bi im to osiguralo ne baš mali novčani dobitak.

Umesto kalkulisanja i razmišljanja o odšteti na koju imaju pravo, oni izražavaju svoje saučešće roditeljima Andreasa Lubica. Onome koji im je ubio sina.

Gospodin Tansil je rekao: 'Ne, nisam ljut. Stvarno mi je žao roditelja tog kopilota. Mogu samo da zamislim kroz kakav pakao oni sada prolaze. I oni, baš kao i svi mi ovde, sada su očajni tuguju i plaču',

"Naravno da nam je žao zbog nesreće i onoga što nam se dogodilo. Ali krivimo, kako bi se to biblijski protumačilo, svet ljuti smo na to kako svet funkcioniše'.

Gotovo svi roditelji žrtava kobnog leta Germanwingsa kažu da nisu ljuti ni ogorčeni na kopilota koji je survao avion u Alpe i pobio svih 150 putnika. Tek je nekoliko njih zaželelo da Božja osveta sustigne Andreasa Lubica.