Foto: Dado Đilas

Orlovi u probranom društvu

BRUKA I SRAMOTA: Srbija najgora u SFRJ, a bolji su i Lihtenštajn i Farska Ostrva

Srpski nacionalnim tim spao je baš na niske grane

Fudbal
> 18:44h

Fudbalska reprezentacija Srbije na polovini kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo ima jedan bod, po čemu je najgora od nacionalnih selekcija svih nekadašnjih republika SFRJ, a gora je i od Lihtenštajna, Farskih Ostrva...

Bruka i sramota!

"Orlovi" su taj jedini bod osvojili u prvoj utakmici u Grupi I, na gostovanju Jermeniji, koja je totalni autsajder i koja je takođe osvojila samo taj jedan bod.

Makedonija ima tri boda, jer je savladala Luksemburg u Grupi C, u kojoj mahom služi kao topovska hrana. Crna Gora ima pet bodova, na koliko će verovatno ostati i posle odluke FIFA vezane za prekinuti meč sa Rusijom. Takođe pet poena osvojila je i BiH iako je opšte mišljenje da je katastrofalno igrala u dosadašnjem delu kvalifikacija. A Slovence sa devet i Hrvate sa 13 bodova da i ne pominjemo.

Srbija je po broju osvojenih bodova (jedan) u rangu sa Kazahstanom, Luksemburgom, San Marinom, Moldavijom, Maltom i pomenutom Jermenijom, a od "orlova" su uspešnije takve fudbalske "velesile" poput Farskih Ostrva, koja su trijumfom u Grčkoj došla do tri boda, koliko su sakupili i Letonija, Gruzija i Azerbejdžan, dok Lihtenštajn već ima četiri!

Naša reprezentacija se našla u lepom društvu, čije je članove ne tako davno "mlatila" sa po pet, šest golova razlike.