Foto: AP

Srbin poražen za samo 64 minuta

JAPANAC LAKO DO POBEDE: Troicki položio oružje pred Nišikorijem

Troicki je poražen u trećem kolu Majamija od petog tenisera sveta Japanca Keija Nišikorija rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:2

Tenis
> 13:10h

MAJAMI - Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u osminu finala Mastersa u Japaniju. Troicki je poražen u trećem kolu od petog tenisera sveta Japanca Keija Nišikorija rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:2. Ovo je bio četvrti međusobni duel srpskog i japanskog tenisera, a treći trijumf Nišikorija. Meč je trajao samo 64 minuta. Japanac će u osmini finala igrati sa pobednikom duela između Belgijanca Davida Gofana i Poljaka Jiržija Janovica. Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 5.381.235 dolara.

TOK MEČA I set Troicki je bio prvi na servisu, ali je praktično poklonio gem Japancu, koji je kaznio sve greške srpskog tenisera. Troicki je uzvratio ribrejkom, a onda je na svoj servis stigao do prvog vođstva na meču, 2:1. Japanac je izjednačio na 2:2, a onda je napravio još jedan brejk. Nišikori je potom rutinskom igrom dobio prvi set rezultatom, 6:2. II set Troicki je dobio prvi gem u drugom setu, a onda je Japanac izjednačio na 1:1. Nišikori je potom napravio brejk, a onda je Viktor zatražio medicinski tajm-aut zbog bolova u leđima. Japanac je potom potvrdio brejk i poveo 3:1. Troicki je smanjio na 3:2, a onda je Nišikori nastavio seriju i sigurno stigao do pobede.