Foto: Profimedia

Privatizacija

NA PRODAJU: Jagodina daje novine, radio i televiziju za 112.041 evro

Početna cena na javnom nadmetanju je 12.981.636 dinara, odnosno dinarska protivvrednost na dan prodaje 112.041 evro, navodi se u odluci. Odluka je jednoglasno doneta, bez diskusije

Srbija
> 20:16h

JAGODINA - Odbornici Skupštine grada Jagodine, doneli su danas odluku o prodaju Javnog informativnog preduzeća "Novi put", koje u svom sastavu ima nedeljne novine, radio i televiziju, i zapošljava 70 radnika, a početna cena je 12,9 miliona dinara.

"Postupak privatizacije JIP "Novi put" Jagodina sprovešće se kroz model prodaje kapitala, metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem", stoji u odluci, uz napomenu da "procenat javnog kapitala koji se privatizuje iznosi 100 odsto kapitala subjekta privatizacije u vlasništvu grada Jagodine".

"Početna cena na javnom nadmetanju je 12.981.636 dinara, odnosno dinarska protivvrednost na dan prodaje 112.041 evro", stoji u odluci. Odluka je jednoglasno doneta, bez diskusije, a sednici je predsedavao predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma. Odluka o prodaji JIP "Novi put" biće dostavljena Ministarstvu privrede, Ministarstvu kulture i informisanja i Agenciji za privatizaciju.

Ovaj vid privatizacije JIP "Novi put" Skupštini grada, osnivaču, predložilo je Ministarstvo privrede, krajem novembra 2014. godine. U okviru JIP "Novi put", izlaze nedeljne novine "Novi put" od 1945.godine i ovaj nedeljnik je jedan od najstarijih štampanih medija u Srbiji, radio "Jagodina" sa regionalnom frekvencijom, osnovan 1962. godine i televizija, sa lokalnom frekviencijom, formirana 2000. godine. "Novi put" je smešten u zgradi koja je vlasništvo države.