Rasim Ljajić u Bačkoj Palanci

Ljajić: Pogubna ideja o federalizaciji

Našu zemlju iz krize neće izvaditi ni federalizacija ni slične fatamorgane, već isključivo pamet, mladi i novi ljudi

Politika
> 06:52h

B. PALANKA - Zasući rukave. Lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je u Bačkoj Palanci da je ideja o federalizaciji Srbije, koju su pokrenule pojedine manje stranke i nevladine organizacije u Vojvodini, opasna, pogubna i nerealna, da donosi nove podele i unosi razdor među građane Srbije, „koji jedva spajaju kraj s krajem“.

- Kažu, Srbija treba da se redefiniše i postane savezna republika Srbija, a Vojvodina republika. Zamislite kakve su to gluposti, kakve su to ideje koje nas vuku u devedesete - rekao je Ljajić. On je poručio da je takva zamisao puka manipulacija „teškim materijalnim stanjem građana, kojima se nudi spas u nečemu što se nikada neće dogoditi“.

- Stanje u kome se Srbija nalazi je teško. Potrebno je otvoriti oči, zasući rukave i uhvatiti se u koštac s teškim problemima. Srbiju iz krize neće izvaditi ni federalizacija, ni slične fatamorgane, već isključivo pamet, mladi i novi ljudi, korišćenje svih resursa koje zemlja ima, rad, red, odgovornost i štednja - poručio je Ljajić.

(N. K.)