Foto: Printstrin

Novi vlasnici odlučili da preurede imanje

(VIDEO) MAJK POZVAN NA MISU: Vila u kojoj je Tajson pravio bahanalije biće preuređena u crkvu

Tajson je zbog bankrota morao da proda ovu vilu 1999. godine za 1,3 miliona dolar

Ostali sportovi
> 02:28h

OHAJO - Luksuzna vila u američkoj državi Ohajo u kojoj je živeo legendarni bokser Maj Tajson biće pretvorena u crkvu. Tajson je zbog bankrota morao da proda ovu vilu 1999. godine za 1,3 miliona dolara. Američki bokser je u ovoj vili živeo 80-ih i 90-ih godina prošlog veka, a tamo je trenirao pod vođstvom Dona Kinga. Tajson je svoje brzo stečeno bogatstvo potrošio na kičasto uređenje svoje vile. Veći deo vile bio je ukrašen zlatom, kojeg je bilo i kupatilu. On je imao džakuzi s ogledalima na tavanici i velikim prozorima s pogledom na prirodu.

http://www.youtube.com/watch?v=smJjY4_i2rM
U vili se nalazilo pet spavaćih soba, nekoliko većih i manjih dnevnih boravaka, sedam kupatila, dve unutrašnje garaže i jedna spoljna, bazen, igralište za košarku, kao i prostor s kavezima za tigrove.
http://www.youtube.com/watch?v=P_ZY_fCGZRA
"Moja putovanja u karijeri su me odvela na neka od najčudnijih mesta na svetu, ali nijedno nije bilo kao napušteni dom bivšeg profesionalnog boksera. Bilo je tako hladno, prazno i jezivo. Gledam sve te prazne prostore i zamišljam koliko li je ljudi prošlo i koliko li se razuzdanih zabava ovde održalo", ispričao je Džoni Džo, jedini fotograf kojem je bilo dopuštano da uđe i fotografiše Tajsonovu vilu. Tajson je vilu prodao 1999. godine, a ona je nekoliko puta menjala vlasnika. Aktuelni vlasnici kupili su imanje u decembru 2014. godine. Oni su planirali da ga do kraja godine preurede u crkvu sa imanjem, a najavili su da bi želeli na prvim misama da vide i Majka Tajsona.