Foto: Fejsbuk

ZA SADA SAMO REČI PODRŠKE

U PAKLU JEMENA: Uspostavili kontakt sa studentom Dacićem, zovu Vučića u pomoć!

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji uspostavio je ranije danas kontakt sa Suadom Dacićem, svršenikom Medrese "Gazi Isa-beg" u Novom Pazaru, koji se nalazi na studijama u gradu Sani u Jemenu

Društvo
> 16:00h

Ambasada Srbije u Abu Dabiju u kontaktu je sa Suadom Dacićem, koji se nalazi na studijama u Sani, prestonici Jemena. Dacić nije povređen u sukobima u toj zemlji, potvrdilo je Ministarstvo spoljnih poslova

Ministarstvo spoljnih poslova ne zna koliko se srpskih državljana nalazi u Jemenu, gde je u toku vojna operacija protiv šiitskih pobunjenika, rečeno je u MSP-u.

Kako je navedeno, Ministarstvo nema obavezu da prijavi boravak Ambasadi u Kuvajtu, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Jemen.

Zbog situacije u Jemenu sve ambasade Srbije u okruženju - Kuvajt, Adis Abeba, Rijad, Kairo, Abu Dabi - obaveštene su o neophodnosti hitnog pružanja konzularne zaštite srpskim državljanima koji to traže.

Građanima koji su se do sada obratili ambasadama u regionu, pružena je konzularna pomoć i informacije u pogledu mogućih pravaca evakuacije, navodi Msp.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji uspostavio je ranije danas kontakt sa Suadom Dacićem, svršenikom Medrese "Gazi Isa-beg" u Novom Pazaru, koji se nalazi na studijama u gradu Sani u Jemenu.

Mešihat je saopštio da preduzima sve potrebne radnje sa diplomatskim predstavništvima muslimanskih zemalja u Beogradu kako bi Dacić bezbedno napustio Jemen.

Tim povodom, predsednik Mešihata muftija dr Mevlud ef. Dudić uputio je ranije tokom dana pismo premijeru Aleksandru Vučiću da sa nivoa države preduzme sve što je u njegovoj moći da student Dacić bezbedno izađe iz ratne zone u Jemenu.