Foto: Kurir-info

Poseta Beču

Vladika Andrej osveštao prostorije Zajednice srpskih klubova u Beču

Borislav Kapetanović, predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču zahvalio je Vladiki Andreju i na dar uručio dve knjige, Monografiju Zajednice i Zbirku srpskih narodnih pesama

Austrija
> 00:00h

BEČ - Njegovo Preosveštenstvo Episkop austrijsko-švajcarski Andrej Čilerdžić posetio je u 30. marta, Zajednicu srpskih klubova u Beču, u desetoj bečkoj opštini i tom prilikom osveštao prostorije ovog udruženja. U besedi nakon čina osvećenja, Vladika Andrej je okupljenima rekao da je značaj naših udruženja u dijaspori višestruk.

„Ona služe ne samo da se u njima okupljamo, već i da kroz njih gradimo veze sa većinskim narodom“, naglasio je Vladika Andrej.

Knjige na poklon... Borislav Kapetanović se zahvaljuke vladiki Andreju na poseti

Borislav Kapetanović, predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču zahvalio je Vladiki Andreju na trudu i izdvojenom vremenu, te mu je na dar uručio dve knjige, Monografiju Zajednice i Zbirku srpskih narodnih pesama.

Vladika Andrej je na kraju izrazio svoje zadovoljstvo posetom Zajednici i podsetio da sve ono što je osveštano ima i dug vek trajanja, što je poželeo i srpskim udruženjima u Beču.