Foto: Pt Yt

Kreativno i lepo

(VIDEO) PRIPREME ZA USKRS: Prugasta jaja uz pomoć gumice za kosu

Jednostavna i efektna, prugasta jaja mogu biti pravi način da izrazite svoju kreativnost! Uz pomoć gumica za kosu možete napraviti čudo od svoje praznične trpeze...

Žena
> 01:38h

Ovaj tekst preuzet je sa sajta Lisa Za ovaj laki i efektni recept farbanja jaja, treba prvo da ih skuvate i ostavite ih da se ohlade i osuše.

Zatim omotajte oko svakog po nekoliko gumica odjednom (5 do 10 komada). Raširite gumice po celom jajetu u različitim smerovima tako da u sredini budu povezana i isprepletena. Takvo jaje umočite u boju i obojite ga na uobičajen način a zatim ostavite da se potpuno osuši. Nakon što se potpuno ohlade s jaja skinite gumice i dobili ste dvobojna prugasta jaja! Ako želite višebojne pruge, skinite dve-tri gumice pa ponovo umočite u boju, dobićete nijansirani dezen... pustite mašti na volju! Pogledajte i video na kraju teksta, videćete koliko je ovo lako i zanimljivo!

http://www.youtube.com/watch?v=OMVrFQL9_U4
Izvor: Zadovoljna Sa sajta Lisa pročitajte još:
Uradi sam: ukrasna korpa za uskršnja jaja i slatkiše (FOTO) Pripreme za Uskrs: 8 predloga prirodnih boja za jaja Sve o Uskrsu: recepti, farbanje jaja i običaji Pripreme za Uskrs: fabrika u Nemačkoj ofarba 100.000 jaja dnevno Pripreme za Uskrs: ukrasite jaja tehnikom "ombre" (FOTO)