Uhapšen u Francuskoj

INTERNET PREVARA U SAD: Srbin osuđen na 4 godine zatvora, platiće 17 miliona dolara odštete!

Banda je kao imena rukovodilaca u firmi navodila - direktora, računovođa i menadžera - imena beskućnika koje su sretali po ulicama gradova

Planeta
> 00:00h

Miloš Vujanić, srpski državljanin koji je uhapšen u Francuskoj, izručen je Sjedinjenim državama gde je u sredu osuđen na četiri godine zatvora zbog prevare koju je izvršio putem i-mejla

Vujanić, koji će uz četvorogodišnju robiju morati da ispleti i 17 miliona dolara oštećenima, u decembru je priznao krivicu pred sudom u Dalasu, kao jedan od 20 optuženih u masovnoj telekomunikacionoj prevari.

Prema saopštenju zvaničnika, Vujanić i njegovi saradnici osnovali su lažnu firmu kako bi prevarili telekomunikacione firme i od njih nelegalno dobili robu i usluge.

Banda je kao imena rukovodilaca u firmi navodila - direktora, računovođa i menadžera - imena beskućnika koje su sretali po ulicama gradova.

Vujanić je 2012. godine uhapšen u Parizu, odakle je u aprilu prošle godine deportovan u Teksas. Ostatak kriminalne grupe osuđen je 2011. godine, na zatvorske kazne od 9 do 40 godina.