Foto: Fonet

Uklanjani i grafiti

VESIĆ: U akciji čišćenja Beograda odneto 550 kubika smeća

Gradski menadžer je istakao da se radilo na raznim lokacijama, kao što je Ulica Save Maškovića, na Trošarini, da su pokrivene sve gradske opštine, a da će se danas raditi u Radničkoj ulici, gde počinje akcija, u prisustvu gradonačelnika

Beograd
> 04:14h

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je u akciji čišćenja u Beogradu potpuno očišćeno 17 lokacija, da je odneto 550 kubika smeća i oko 10 tona papira i da je očišćeno oko 6.000 kvadratnih metara zidova od grafita.

Vesić je u Jutarnjem programu TV Pink rekao da je juče počela akcija čišćenja na 20 lokacija u kojoj je učestvovalo oko 450 radnika komunalnih preduzeća, oko 260 volontera i oko 80 vozila.

Gradski menadžer je istakao da se radilo na raznim lokacijama, kao što je Ulica Save Maškovića, na Trošarini, da su "pokrivene" sve gradske opštine, a da će se danas raditi u Radničkoj ulici, gde počinje akcija, u prisustvu gradonačelnika.

Vesić je rekao da su prikupljeni podaci o svim divljim deponijama, potocima punim đubreta i o drugim komunalnim problemima i da će čišćenje biti tokom aprila.

Gradski menažder je najavio da će se raditi sa mnogo volontera, skupštinama stanara i građanima, da je sačinjen popis takvih mesta, da će biti postavljene kamere i da će se kažnjavati kompanije koje to rade.

Vesić je istakao da je podeljeno nekoliko hiljada kesa građanima kojima se daju i kante i da će tim građanima koji to budu radili i izvršili reciklažu, biti umanjivani računi za nošenje smeća.

On je najavio da će ove godine početi uvođenje kontejnera i proces preuzimanja deponije u Vinči i da će do kraja godine će biti izabrana kompanija, koja će pobediti na tenderu i upravljati deponijom, što će značiti da će početi reciklaža smeća.

Napraviće se fabrike za reciklažu, proizvodiće se struje iz đubreta, radiće se toplotna energija, a sortiraće se unapred otpad kako bi se otkupljivao, najavio je Vesić.

Vesić je najavio da će se polako menjati ružni i nasleđeni kontejneri, jer su jako slabog kvaliteta, "reciklažnim ostrvima".

Gradski menažder je dodao da je Studentski park bio u lošem stanju, zbog čega je posečena 21 sadnica, umesto kojih su zasađene 53 nove sadnice.

( Tanjug/RTV Pink)