Foto: Tanjug Sasa Petrovic

(FOTO) Obrušila se jedna traka Ibarske magistrale kod Bogutovca

Ispod dela Ibarske magistrale kod Bogutovca, jedna traka se obrušila u kanjon prema pruzi, odnosno Ibru, tu se saobraćaj sada odvija jednom trakom i postavljeni su znaci upozorenja kako bi vozači na vreme primetili da je došlo do oštećenja

Srbija
> 00:00h
FOTO: Tanjug Sasa Petrovic
FOTO: Tanjug Sasa Petrovic
FOTO: Tanjug Sasa Petrovic

KRALJEVO - Zbog obrušavanja jedne saobraćajne trake na Ibarskoj magistrali nadomak Bogutovca na pravcu Kraljevo-Raška, saobraćaj se odvija jednom trakom, rekao je danas načelnik Odeljenja za vanredne situacije Kraljeva Radoica Kočović.

Foto: Tanjug/Saša Petrović

"Ispod dela Ibarske magistrale kod Bogutovca, jedna traka se obrušila u kanjon prema pruzi, odnosno Ibru, tu se saobraćaj sada odvija jednom trakom i postavljeni su znaci upozorenja kako bi vozači na vreme primetili da je došlo do oštećenja", kazao je Kočović za agenciju Beta.

Foto: Tanjug/Saša Petrović

Prema njegovim rečima, magistrala je prohodna, ali na njoj ima manjih odrona od kojih je najproblematičniji onaj kod Pivnice. Zbog velike vode aktivirala su se stara klizišta u Gokčanici, Pekčanici i prema Goču, dok su se u Glediću i Stanči pojavila nova klizišta.

Foto: Tanjug/Saša Petrović

Zapadna Morava u kraljevačkom kraju izlila se u priobalju u poslednjih 12 sati, ponovo plaveći put Grdica-Oplanići koji je zatvoren za saobraćaj.

"Zapadna Morava je poplavila oranice, ali nije ugrozila domaćinstva.Ibar je u granicama da se izlije, ali još ne preti bunarima za vodosnabdevanje Kraljeva", rekao je Kočović.Prema njegovim rečima, probleme bi moglo da napravi otapanje snega sa okolnih brda, ukoliko naglo otopli.