Foto: Instagram

Novo gnezdo

IMA SE, MOŽE SE: Evo kako izgleda nova centrala Fejsbuka!

Nova zgrada poznate svetske kompanije izgrađena je u minimalističkom stilu, a prostire se na preko 430.000 kvadratnih metara

Tech
> 13:38h

Prostor veličine 430.000 kvadratnih metara je zvanično nova centrala poznate kompanije, a dizajner celog projekta je čuveni arhitekta Frenk Geri koji je ubacio moderni nameštaj i umetnička dela, stepenice koje podsećaju na one iz Gugenhajm muzeja, parking na krovu zgrade i najmanje jednu salu za sastanke koja izgleda kao dečija igraonica.

Ova kompanija nije jedina koja je unapredila svoje sedište. Epl trenutno gradi veliki kampus koji liči na svemirski brod, a Gugl ima plan da izgradi kancelarije koje bi izgledale kao da su iz budućnosti, piše Mešebl.

Novo sedište Fejsbuka je u suštini jedna velika otvorena soba zato što bi to značilo da održava Fejsbukovu otvorenu kulturu. To je prostor u kome može da radi i cirkuliše na hiljade ljudi u jednom trenutku.

Postoji i određeni manji prostor za privatne poslove, a zaposleni uvek mogu da odu u prostrani park u kome je posađeno preko 400 stabala.

"Sama zgrada je prilično jednostavna i nije fensi" napisao je Mark Cukerberg na svojoj Fejsbuk stranici.