Požega

PUCAO U NUŽNOJ ODBRANI: Vlasnik menjačnice oslobođen optužbe za ubistvo

Rajko Marković (48), vlasnika menjačnice iz Požege oslobođen je optužbi da je ubio Dragoslava Lazarevića (39) koji je marta prošle godine pokušao da opljačka njegovu menjačnicu

Crna Hronika
> 00:00h

UŽICE – Viši sud u Užicu oslobodio je Rajka Markovića (48), vlasnika menjačnice iz Požege, optužbe za ubistvo Dragoslava Lazarevića (39) koji je marta prošle godine pokušao da opljačka Markovićevu menjačnicu u centru grada.

Sud je utvrdio da je Marković na Lazarevića pucao u nužnoj odbrani.

Kako smo izveštavali prošle godine, Lazarević je pod maskom i sa kratežom u rukama upao u menjačnicu Markovića i preteći, oteo mu novac a zatim istrčao iz radnje do parkiranih kola.

Marković je tada dohvatio pištolj i potrčao sa Lazarevićem, koji je pripucao, ispalio metak koji je završio u izlogu... Tada je pucao i Marković, pogodio pljačkaša koji je uspeo da pokrene automobil i pobegne, ali je nadjen mrtav, 500 metara dalje, pošto je automobil koji je vozio udrio u betonski stub.

Sudski veštak utvrdio je da je vlasnik menjačnice, pošto je pljačkaš repetirao i u njega uperio kratež, bio u stanju straha visokog intenziteta.

(Z. Š.)