Stanković sa Pinkovim zvezdicama odmerio snage u lupanju jaja

ČIJE JE JAJE JAČE Milan Stanković: Spreman sam na borbu s klincima!

Volim da se nadmećem u tucanju jajima s decom u naselju. Ceo život sam bio analitičan, tako da sam uvek i jaja spremao za takmičenja, a zubima procenjujem jačinu

Stars
> 09:36h
FOTO: Dragan Kadic
FOTO: Dragan Kadic
FOTO: Dragan Kadic
FOTO: Dragan Kadic

Iako hrabro gazi ka četvrtoj deceniji, Milan Stanković se kao dete raduje Vaskrsu, prazniku koji provodi u rodnom Obrenovcu, sa majkom Milenom i sestrom Nastasijom. Pevač ističe da poštuje tradiciju i običaje kada proslavlja važne praznike kao što je Uskrs. Ove godine deo praznične atmosfere podelio je sa Pinkovim zvezdicama, koje su ga izazvale na borbu u tucanju jajima: Anastasijom Rilak, Anđelijom Milenković, Ivonom Rambosek i Matejom Vukašinovićem. Milan je pokazao da je veliki borac i kada je vaskršnje takmičenje u pitanju, ali i da ne voli da gubi. U intervjuu za Kurir Stanković otkriva kome bi od kolega iz žirija „Zvezdica“ želeo da razbije jaje. - Voleo bih da pobedim Gocu Tržan zato što je ona pravi fajter. Želeo bih da joj dokažem da sam jači od nje. S druge strane, ne bih imao ništa protiv da me pobedi Jelena Tomašević. Ona je onako fina i osećam da bi spremila neko jače jaje.

Po čemu pamtiš uskršnje praznike u detinjstvu? - Detinjstvo je za mene bio lep i bezbrižan period. Ja sam bakino mezimče, a i danas sam dete u duši. Za ovako velike praznike smo se okupljali u porodičnoj kući, gde su nam u goste dolazili rođaci i prijatelji. Dvorište nam je bilo prepuno pilića, zeka, kuca i maca, sa kojima smo se sestra i ja igrali. Kako danas slaviš Hristovo vaskrsenje? - U mom domu euforija počinje na Veliki petak. Poslednjih godina odlazim u Obrenovac kod majke i sestre i sa njima proslavljam ovaj praznik. Siguran sam da će me iznenaditi poklonom. Majka me je razmazila tako što mi je kupovala garderobu, što se i danas vidi na meni. Jedne godine mi je kupila pantalone u svim bojama. Koliko jaja obično polupaš? - Zanimljivo mi je da se nadmećem sa klincima u naselju u tucanju jajima. Ceo život sam bio analitičan, tako da sam uvek i jaja spremao za takmičenja, a zubima procenjujem njihovu jačinu. Inače, tog dana jedem više nego obično i zaista se brinem za svoju žučnu kesu. Jesi li tradicionalista? - Bez obzira na to što odstupam od svih klišea, stvari koje se tiču porodice i velikih praznika kod mene su ostale tradicionalne i staromodne. Ne prihvatam moderne trendove jer ne treba od ovako značajnog praznika praviti brend i igrarije. Uskrs treba da se slavi u porodičnom okruženju i sa decom.

Mateja Vukašinović SIMPATIJI ĆU DATI ČOKOLADNO JAJE Zbog čega voliš Uskrs? - Zato što obožavam da se kuckam sa jajima. Uživam da eksperimentišem, pa obavezno nekom od drugara uvalim i živo jaje. Da li svojoj simpatiji pripremaš neko iznenađenje? - To je baš škakljivo pitanje. Svi mi imamo simpatiju, ali nisam razmišljao da joj poklonim jaje. Ako to budem uradio, napraviću da bude posebno ili ću joj kupiti čokoladno jaje.

Ivona Rambosek TATA I JA NAJBOLJE FARBAMO JAJA Ko u tvojoj porodici sprema jaja na Veliki petak? - Ja sa svojim tatom. Nas dvoje smo uigran tim. Prvo dobro skuvamo jaja, obojimo ih, a zatim na red stupaju mama i sestra, koje ih dekorišu po njihovom ukusu. Svi u porodici imaju posebna zaduženja. Na šta tebe asocira Uskrs? - Na piliće, zeke, pastelne boje i veliku radost. To je praznik za decu, a odraslima je drago kada mi taj dan uživamo u svemu što su oni spremili za nas.

Anastasija Rilak KUCAM SE SA DRUGARIMA PO NASELJU Kako izgleda Uskrs u tvom domu? - Tako što ujutru u naš dom dolaze baka i deka. Tada se porodično lupaju jaja. Mama spremi ručak i taj dan izgleda veoma lepo. Obavezno mi dođu drugarice. Ako je lepo vreme, onda se prošetamo po naselju. Tamo se kucam sa drugarima i obavezno provalim ako neko od njih ima drveno jaje. Kome bi od članova žirija poklonila jaje? - Svima bih poklonila po jedno. I ne samo njima već i svim učesnicima. Verujem kada bi se svi okupili da bi to bilo baš veselo i prava fešta.

Anđelija Milenković SPREMAM GOZBU ZAJEDNO SA MAMOM Pomažeš li mami u spremanju ovako značajnog praznika? - Trudim se da joj pomognem pri sređivanju kuće, spremanju ručka i dekorišem korpu sa jajima. Koje su tvoje uskršnje želje? - Trudim da svoje želje pretvaram u stvarnost. Pored zdravlja i sreće, želim da postanem kvalitetan pevač i da uvek imam mnogo prijatelja oko sebe. U „Pinkovim zvezdicama“ sam upoznala mnogo drugara sa kojima ću se uvek družiti.