Humana akcija za najveći hrišćanski praznik

POMOĆ JEDANAESTOČLANOJ PORODICI: Nikad nismo videli ovoliko hrane!

Vesna, Goran i njihovo devetoro dece od „Dostojanstva“, fondacije Treće Srbije, dobili namirnice, belu tehniku, kompjuter, kao i sportsku opremu

Društvo
> 00:00h

PARAĆIN - Moja deca će na Uskrs dobiti više od jednog obojenog jajeta. Sad će i ona moći da, kao i ostali, izađu na ulicu i lome ih u radost i do mile volje. Ovako s radošću govori Vesna Milenović (41), majka devetoro gladnih đaka iz sela Popovac kod Paraćina o kojima je Kurir ranije pisao - a uoči najvećeg hrišćanskog praznika rešio i da ih obraduje brojnim poklonima, u društvu članova političke partije Treća Srbija.

Izobilje... Goran raspoređuje belu tehniku i hranu

Glava porodice Goran Golubović (45) i deca Tijana (18), Marijana (17), Miloš (16), Nikola (15), Kristijan (14), Aleksandar (13), Nemanja (11), Luka (11) i Mateja (9) u neverici gledaju belu tehniku, sportsku opremu, kompjuter, slatkiše, kućnu hemiju i mnoštvo namirnica koju im „Dostojanstvo“, fondacija Treće Srbije, unosi u dom. - Ne znam šta da vam kažem! Nikad nismo imali ovoliko hrane do sada. O markiranoj obući i odeći da i ne govorim. Mogli smo da im priuštimo samo onu od 600 dinara, a ni to im nismo kupovali odjednom, nego kad uspemo da odvojimo - objašnjava vidno namučena domaćica Vesna, čiji suprug Goran radi u „Gradskoj čistoći“ za osam hiljada dinara mesečno.

Spremni za fudbal... Dečaci se obradovali sportskoj opremi

Kako kaže, pored toga dobijaju 27.500 dinara socijalne pomoći i dečjeg dodatka. Međutim, to nije dovoljno ni za hranu kad se zna da je jednoj od najbrojnijih porodica u Srbiji za jedan obrok potrebno pet kilograma krompira i kilogram pasulja, a gde su tu garderoba, komunalije, prevoz deci do škole...

Za uspomenu... Predstavnici Treće Srbije s porodicom iz Popovca

Dok se školarci raduju uskršnjim poklonima, lider Treće Srbije Miroslav Parović naglašava zašto je ova jedanaestočlana porodica važna. - Veliki problem Srbije je to što se rađa veoma malo dece. Imamo poraznu statistiku. Zato Golubovići s devetoro lepe, zdrave, fino vaspitane i vredne dece, koja pomažu roditeljima, privređuju i školuju se, predstavljaju primer porodice kojoj zaista treba pomoći da stane na noge i živi dostojanstveno - rekao je Parović i naglasio da će pokušati da im pomogne u rešavanju stambenog pitanja i stručnog usavršavanja, kako bi svako od njih živeo od svog rada.