Foto: Fejsbuk

Borba majke sa društvenim mrežama

ŠOKANTAN ZAHTEV FEJSBUKA: Sklonite sliku sina rođenog bez nosa, kontroverzna je

Oprostite na izrazu, ali prokleta bila ako mi Fejsbuk zabrani da delim fotografiju svog sina i njegovu priču! Muka mi je od toga što mogu da gledam slike polugolih žena, droge i ostalih negativnosti, ali moje je dete "kontroverzno", napisala je majka Brendi

Žena
> 13:20h

Kada je Brendi MekGleteri rodila svog sina Timotija Elija, učinila je ono što sada već gotovo svaka ponosna majka učini - objavila je njegovu fotografiju na Fejsbuku.

Nije prošlo puno vremena, a ta društvena mreža od nje je zatražila da ukloni sliku jer je "kontroverzna i šokantna".

Razlog je bio taj jer je Eli rođen bez nosa: nema ni nosnica ni sinusnih šupljina.

Uprkos njegovom retkom stanju, dečak je nakon tri nedelje u bolnici zdrav pušten kući sa svojim roditeljima, majkom Brendi i ocem Trojem Tompsonom. Kod kuće su ga čekali četvorogodišnjaci Brisen i Ava.

- Oprostite na izrazu, ali prokleta bila ako mi Fejsbuk zabrani da delim fotografiju svog sina i njegovu priču! Muka mi je od toga što mogu da gledam slike polugolih žena, droge i ostalih negativnosti, ali moje je dete "kontroverzno". Šta se dogodilo s ljudskošću? - napisala je Brendi, a Fejsbuk je svoj zahtev za uklanjanjem fotografije povukao nakon što se priča raširila internetom.

Brendi kaže kako je stanje njenog sina bilo potpuno neočekivano. - Svaki ultrazvuk prošao je normalno, pa sam očekivala savršeno zdravog dečaka. Ali na moje iznenađenje, rođen je bez nosa - priča Brandi.

Porodica sada ima dve opcije: ili će Eli biti podvrgnut velikoj operaciji u tinejdžerskoj dobi ili će biti podvrgnut seriji manjih operacija kad navrši jednu godinu. Njegova porodica osnovala je fond GoFundMe koja je već prikupila 40.000 dolara.

- Moraće da mu urade traheotomiju što takođe nismo očekivali... Onaj ko ne može da donira novac, neka se pomoli za slatkog Elija. Dug je put pred njim i treba nam sva podrška koju može da dobije - napisala je njegova majka na stranicama fonda.

(Jutarnji.hr)