Foto: ABA Liga

Trener Partizana o suđenju

VUJOŠEVIĆ: Sudije su dozvolile Zvezdi prljavu igru, igraju se sudbinama

Nije to osnovni razlog poraza, ali je vrlo prljav način da se tako dobijaju utakmice. Zvezda se svim sredstvima bori da ostane zu Evroligi, a nismo bili u stanju da imamo karakter i prevaziđemo tu situaciji, rekao je trener crno-belih

Košarka
> 22:36h

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je posle poraza od Crvene zvezde u polufinalu ABA lige da je sudijski kriterujum bio neujednačen, ali poručio da su crveno-beli zasluženo pobedili.

"Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi. Zvezda je odigrala veoma grubo i prljavo, što im je bilo dozvoljeno od sudija. Odlučujući faktor, ali i pokazatelj veće mentalne spremnosti bio je skok. Zvezda je zasluženo dobila utakmicu van tendencioznog delegiranja, a velika odgovornost je na stručnom štabu i igračima", rekao je Vujošević na konferenciji za medije posle meča.

On je istakao da je sudijski par Belošević-Radović sudio u korist Crvene zvezde.

"Nije to osnovni razlog poraza, ali je vrlo prljav način da se tako dobijaju utakmice. Zvezda se svim sredstvima bori da ostane zu Evroligi, a nismo bili u stanju da imamo karakter i prevaziđemo tu situaciji. Videlo se kako su se svirali faulove, delioci pravde, ali i delegati, igraju se sudbinama mnogih ljudi, ali i svojom", rekao je Vujošević i dodao da njegove reči nisu u afektu.

Vujošević je dodao da je Aleksandar Pavlović nije najveći krivac za poraz, već kompletan tim na čelu sa stručnim štabom.

"Pavlović je naseo na provokaciju i za to nema opravdanja, ali sudije sankcionišu samo njegovu reakciju. Ne volim da komentarišem individualne odgvornosti, čak i kada su za pohvalu. Odgovornost je timska, ne samo na jednom čoveku", zaključio je Vujošević.

Košarkaš crno-belih Milan Mačvan kazao je da su crveno-beli zasluženo poveli sa 2:1 u polufinalnoj seriji ABA lige.

"Zvezda je agresivnije i spremnije ušla u meč, stekla je prednost, ali na kraju nismo uspeli da se vratimo, iako smo došli na "minus jedan". Verujem da ćemo sutra biti borbeniji", zaključio je Mačvan.