Foto: Shutterstock

Kulinarske tajne

BRZO I LAKO: Kako da napravite zdravo testo za picu

Evo recepta za zdraviju verziju omiljenog italijanskog specijaliteta

Žena
> 20:30h

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa I pica može biti zdrav obrok ako se za testo i fil izaberu pravi sastojci. Zbog toga vam predstavljamo jednostavan recept za zdraviju verziju testa za picu. Ovo testo će vam pružiti lep obrok, dosta biljnih vlakana i malo kalorija. Možete ga umesiti, zamrznuti i iskoristiti u roku od mesec dana. Potrebno je: 3/4 šolje tople vode 7 g suvog kvasca pola kašičice šećera 130 g brašna od celog zrna žitarica 130 g belog brašna 1,5 kašika maslinovog ulja kašičica soli Pomešajte vodu, kvasc i šećer i ostavite da se kvasac aktivira, oko 10 minuta. Nadošlom kvascu dodajte obe vrste brašna, maslinovo ulje i so i dobro zamesite testo. Po potrebi možete dodati još brašna ili vode kako biste dobili glatko tetsto. Formiranu loptu od testa stavite u činiju, prekrijte providnom folijom i ostavite da nadođe, oko sat vremena. Nadošlo testo podelite na četiri jufke i oklagijom svaku razvucite u željeni oblik i veličinu. Razvučeno testo stavite u zamrzivač na 10 minuta, a zatim ga filujte po želji i ispecite. SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ: 8 saveta za pripremu ukusne pice Kako da napravite mocarela sir Napravite testo za picu za 10 minuta Savršen recept za testo za picu i štapiće sa sirom Originalni bolonjeze sos