Foto: Bogdan Vranješević

Incident

PRETUČEN SAŠA MILENIĆ: Napadnut ispred gimnazije u kojoj radi kao profesor!

Portparol Zajedno za Šumadiju, Zoran Palčić, kaže da je Milenić zadobio povrede oka, nosa i usta. i da je zadržan na bolničkom lečenju na Klinici za otorinolaringologiju

Crna Hronika
> 23:14h

KRAGUJEVAC - Saša Milenić, potpredsednik inicijativnog odbora stranke Zajedno za Šumadiju, pretučen je u ponedeljak uveče u Kragujevcu ispred ovdašnje Prve gimnazije, u kojoj radi kao profesor filozofije od kada nije na funkciji predsednika Skupštine grada Kragujevca.

Kako Kurir nezvanično saznaje, na aktuelnog odbornika lokalnog parlamenta i bliskog saradnika Veroljuba Stevanovića iz čista mira nasrnuo je I. V.

- Posle završetka sednice nastavničkog veća, oko 19 sati, Milenić je sa kolegama pričao ispred Gimnazije. Tada je naišao I. V., pozdravio se sa Milenićem koga poznaje, započeo najnormalniju priču i zatim ga iz čista mira udario dva puta u glavu. Kada je Saša pao na zemlju, ovaj ga je i šutnuo nogom, kaže za Kurir očevidac događaja.

Milenić zadržan na bolničkom lečenju

Portparol Kliničkog centra u Kragujevcu Vanja Đorđević izjavila je da je obornik Saša Milenić, zbog zadobijenih povreda, zadržan na bolničkom lečenju na Klinici za otorinolaringologiju.

"Posle obavljene dijagnostike i specijalističkih pregleda u Urgentnom centru i Klinici za otorinolaringologiju Mileniću su ustanovljene teške telesne povrede", rekla je Đorđević i precizirala da je reč o prelomu leve jagodične kosti.

Stefanović: Što hitnije ispitati sve okolnosti napada

Nebojša Stefanović, Foto: Kurir

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naložio je večeras da se što hitnije ispitaju sve okolnosti napada na funkcionera stranke Zajedno za Šumadiju i profesora Sašu Milenića. Prema rečima ministra Stefanovića, ovo će biti jedan od prioriteta u radu kragujevačke policije, kako bi se što pre rasvetlile sve činjenice u vezi sa ovim događajem. Portparol Zajedno za Šumadiju, Zoran Palčić, izjavio nam je da je Milenić zadobio povrede oka, nosa i usta.

- Ima velike podlive i rasekotine, a lekari utvrđuju stepen povreda. Najoštrije osuđujemo ovaj ničim izazvan napad i zahtevamo od nadležnih državnih organa da rasvetle ceo slučaj, izjavio je potrparol ZZŠ. U policiji su nam večeras potvrdili da je Milenić napadnut, ali do okončanja istrage nisu želeli da iznose više detalja.