Foto: Printscreen/Youtube

Na današnji dan pre 13 godina

(VIDEO) SAŠA ILIĆ I LALATOVIĆ PAMTE 118. DERBI: Pobeda Zvezde posvećena Vladimiru Dimitrijeviću

Crveno-beli, za koje je igrao njihov sadašnji trener, bili su ubedljivi u Humskoj - 3:0, a aktuelni kapiten Partizana je tada dobio crveni karton

Fudbal
> 18:32h

Na današnji dan pre 13 godina odigran je 118. prvenstveni "večiti derbi". Tog 21. aprila 2002. godine Crvena zvezda je kao gost ubedljivo pobedili Partizan - 0:3 (0:1).

Strelci za crveno-bele bili su Nemanja Vidić, Dragan Bogavac i Dejan Milovanović.

Crno-beli su u 66. minutu ostali bez kapitena Saše Ilića i Milivoja Ćirkovića kojima je sudija Miroslav Radoman pokazao crvene kartone.

Osim Saše Ilića, još jedan igrač sa tog 118. "večitog derbija" biće akter predstojećeg duela Zvezde i Partizana, a to je Nenad Lalatović, sadašnji trener crveno-belih.

Zanimljivo je da je u sezoni u kojoj je pretrpeo jedan od najtežih poraza u derbijima na svom stadionu, Partizan osvojio titulu sa čak 15 bodova prednosti u odnosu na Zvezdu.

Gosti su u Humskoj poveli 44. minutu golom Vidića udarcem glavom posle kornera sa desne strane. On je gol i pobedu posvetio nekoliko meseci ranije preminulom saigraču Vladimiru Dimitrijeviću.

Trenuci koji su i definitivno prelomili meč bili su u 66. minutu. Saša Ilić je udario bez lopte svog prezimenjaka Dejana iz Zvezde, pa je "pocrveneo", a onda je istu kaznu "zaradio" i Ćirković zbog protesta.

Zvezda je sa dva igrača više uvećala prednost preko Bogavca, koji je iskoristio brzinu da pobegne svom čuvaru Branku Saviću, i najmlađeg učesnika derbija Milovanovića, koji je promešao domaću odbranu pre nego što je savladao golmana Radovana Radakovića.

PARTIZAN: Radaković, Nuhi, Mišković (Čakar), Savić, Stojanovski, Duljaj, Trobok (Vukić), Ivić, Ilić, Bečanović (Iliev), Lazović. Trener: Ljubiša Tumbaković.

CRVENA ZVEZDA: Ranđelović, Marković (Matijašević), Vidić, Vitakić, Lalatović, Ilić (Lerinc), Gvozdenović, Bratić, Bošković (Milovanović), Pjanović, Bogavac. Trener: Zoran Filipović.

http://www.youtube.com/watch?v=M_DiwFDSGjQ