Foto: Zorana Jeftic

Autokomanda puna kamenica

DERBI U OPASNOSTI: Huliganima oružje na izvol‘te

Raskopan put do Marakane: Dolazak navijača na utakmicu Zvezda - Partizan rizičan zbog kolapsa izazvanog radovimana raskrsnici Ulice vojvode Stepe i Bulevara oslobođenja

Fudbal
> 00:00h
Daske, kamenje, šipke... Delije i Grobari moći će da biraju čime će da se tuku FOTO: Zorana Jeftic
FOTO: Zorana Jeftic
FOTO: Zorana Jeftic
FOTO: Zorana Jeftic

Odavno je poznato da na večiti derbi ne bi trebalo dolaziti automobilima zbog nepostojanja parkinga, a ovog puta na svetkovinu srpskog fudbala ne može normalno ni peške da se stigne! Razlog - višemesečni radovi na Autokomandi.

Većina navijača i danas će na meč Crvena zvezda - Partizan doći iz pravca Autokomande. Kako, ostaje da se vidi, imajući u vidu da je raskrsnica potpuno raskopana. Veliko gradilište Derbi, koji je inače visokorizični događaj, sada postaje još teži za obezbeđivanje jer je sužen prostor za kretanje navijača. Ekipa Kurira posetila je gradilište, koje se nalazi nasred ulice, i tamo zatekla gomilu kamenja i ostalog potencijalnog oružja kojem će se sigurno obradovati huligani iz tabora Delija i Grobara. Ukoliko do danas sve to ne bude uklonjeno, definitivno će biti neophodno preusmeriti navijače drugim putem, daleko od Autokomande.

Policija na oprezu U želji da saznamo kakva će bezbednost biti van stadiona, predstavnici klubova uputili su nas na policiju, a iz Biroa za saradnju s medijima MUP nismo dobili odgovore na tražena pitanja.

Građani bezbedni STEFANOVIĆ: NEĆE BITI INCIDENATA Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da ne očekuje incidente na 148. večitom derbiju. Prvi čovek policije kaže da će država obezbediti nesmetano održavanje mitinga demokrata u Novom Sadu (17 časova) i fudbalske utakmice u Beogradu (18 časova). - Policija je spremna i obučena za reagovanje. Biće osigurana bezbednost svim građanima - poručio je juče Stefanović.