Foto: Dragan Kadić

Reagovanje

SNS: Novica Tončev prikriva izveštaje o radu lokalnih preduzeća

Naprednjaci ga osuđuju što, kako su naveli, otvoreno napada projekat "Beograd na vodi"

Politika
> 06:12h

SURDULICA - Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Surdulici optužio je predsednika Skupštine te opštine Novicu Tončeva da prikriva izveštaje o radu lokalnih preduzeća.

Naprednjaci ga osuđuju što, kako su naveli, otvoreno napada projekat "Beograd na vodi".

Sednica Skupštine opštine Surdulica, koja je juče održana, predstavlja očigledan "primer još jednog u nizu pokušaja Novice Tončeva da onemogući rad lokalnog parlamenta, uvede potpuno bezakonje i pravno nasilje u rad ove institucije i spreči odbornike opozicije da diskutuju o načinu trošenja novca građana opštine Surdulica", navode u saopštenju naprednjaci.

Iako su izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova, čiji je osnivač opština Surdulica dostavljeni predsedniku skupštine još početkom marta meseca, oni su tek juče dostavljeni odbornicima na razmatranje i usvajanje, "nakon dva meseca svesnog skrivanja".

To je, kako tvrde, dokaz da je predsednik lokalnog parlamenta Novica Tončev na ovaj način onemogućio odbornike da prilikom usvajanja izveštaja o njima i diskutuju, iako se radi o kontroli trošenja skoro milijardu dinara budžetskih sredstava iz budžeta opštine.

Tako su, navode naprednjaci iz Surdulice, odbornici vladajuće većine izglasali izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova koje uopšte nisu ni videli.

Pravi razlog zakazivanja ove sednice, smatraju naprednajci, narodni poslanik Novica Tončev je nedvosmisleno pokazao kada je za govornicom, uz podršku i odobravanje odbornika Demokratske stranke, rekao da je, kako se navodi u saopštenju naprednjaka, "on lično protiv projekta Beograd na vodi i da nikada u životu nije podržavao besmislene projekte unapred osuđene na propast i neuspeh".

Takav postupak Tončeva, SNS iz Surdulice smatra licemernim, podsećajući da su "svi socijalisti koji su deo Vlade Srbije, na sednici republičkog parlamenta svojim glasovima podržali projekat 'Beograd na vodi".