Foto: Printscreen Yt

Bog ga pogledao

(VIDEO) SPASEN IZ RUŠEVINA POSLE 3 DANA: Pio sam svoj urin da preživim, nokti su mi pobeleli...

Bio sam siguran da ću umreti. Nokti su mi pobeleli, usne ispucale. Nisam imao hrane ni vode. Pio sam sopstveni urin, priča Riši Kanal (28)

Planeta
> 21:24h

KATMANDU - Mladić Riši Kanal (28) bio je tri dana bio zarobljen u ruševinama zgrade u Katmanduu i već je izgubio svaku nadu da će ga spasti kad je čuo ljudske glasove.

Oko njega su ležali leševi i širio se strašan smrad. Bilo bi uzaludno i da je mogao da se pokrene, ali nije - noga mu je bila slomljena. Komadi plafona, koji se obrušio kad je Nepal u subotu, 25. aprila, počeo zemljotres, pali su mu na nogu i zarobili ga pod gomilom šuta.

Trenutak kad su spasioci otkopali šut pod kojim je Riši bio zarobljen (Foto: Printscreen YouTube)

"Nadao sam se, ali juče su mi sve nade potonule. Nokti su mi pobeleli, a usne popucale. Od juče više nisam imao nade i bio sam siguran da me niko ne traži. Bio sam uveren da ću umreti", pričao je Riši kasnije u bolnici.

Pa ipak, ni posle tri dana agonije želja za životom nije ga napustila. Nastavio je da viče i lupa, i francuski tim za spašavanje ga je čuo. Pet sati trajalo je njegovo spasavanje.

Spasioci izvlače Rišija (Foto: Printscreen YouTube)

"Niti se išta čulo unutra, niti je zvuk dolazio spolja. Udarao sam u šut, i konačno me je neko čuo i došao u pomoć. Već je počeo četvrti dan. Ništa nisam jeo, nisam imao šta da pijem. Pio sam sopstveni urin", ispričao je on u kameru.

Konačno na bezbednom (Foto: Printscreen YouTube)

Mladić je prevezen na lečenje u bolnicu, ali morali su mu da mu odseku nogu - čak se i golim okom videlo da je ljubičasta i otekla.

"Sad sam dobro. Zahvalan sam svima", kaže srećni mladić.