Foto: Reuters

Sve spremno za duel u Las Vegasu

(VIDEO) NAPETOST RASTE UOČI MEČA VEKA: Pakjao provocirao namrgođenog Mejvedera

Duel koji su mnogi nazvali mečom veka biće održan u noći između subote i nedelje

Ostali sportovi
> 00:22h

LAS VEGAS - Amerikanac Flojd Mejveder i Filipinac Meni Pakjao boriće se u noći između subote i nedelje za titulu svetskog šampiona u velter kategoriji u verzijama WBA, WBC i WBO. Mejveder i Pakjao su stigli u Las Vegas i jedva čekaju meč. Prema pisanju američkih medija ovaj duel će organizatorima doneti oko 400 miliona dolara, a sa sponzorskim ugovorima će sigurno vredeti više od milijardu dolara. Mejveder će zaraditi 180 miliona, a Pakjao 120 miliona dolara.

http://www.youtube.com/watch?v=EfQn1lVaMhI
Tokom noći održano je i tradicionalno sučeljavanje boksera. Pakjao je bio nasmejan, a Mejveder je namrgođen. "Subota je samo običan dan na poslu. Radiću šta inače radim i biću dobar 200 miliona dolara za to, što je 50 miliona za svako od moje dece. Dakle, to je pametan potez. Vreme je da se povučem. Boks mi neće nedostajati. Možda je rezultat od 50 borbi bez poraza za nekoga značajan, ali meni ništa ne znači. Novac mi je važniji od rekorda, moje ćerke ne mogu da se hrane od te nule", rekao je Mejveder.
http://www.youtube.com/watch?v=eyS7dLAOjRE
Pakjao je svojim fanovima obećao pobedu. "Ako Mejveder želi da se bori, dobro je za mene. Ali, ako hoće da trči po ringu, spreman sam i za to. Svi su protiv njega došli sa idejom da ga napadnu i zadaju mu što više udaraca. U prethodnih 19 godina i 47 tuča to nije donelo uspeh", rekao je Pakjao.
http://www.youtube.com/watch?v=BjSBQoQto_w