Foto: Profimedia

KO BI REKAO?!

Zašto dobrim frajerima uopšte nije lako?

Istraživanja sugerišu da život ume da bude težak neverovatno zgodnim muškarcima. Jeste li čuli za efekat Kita Haringtona?

Žena
> 07:30h

Ovaj članak je preuzet sa sajta Men's Health. Nova studija je izgleda potvrdila ono što zovemo efektom Kita Haringtona (Džon Snou iz serije "Igra prestola"), efektom muževnog i snažnog muškarca. Naime, naučnici otkrivaju da privlačnost i dobar izgled muškaraca može da im bude ozbiljna prepreka u poslovnoj karijeri.

ZAŠTO? Istraživanje sa Univerziteta u Merilendu je pokazalo da muškarci koji dobro izgledaju ponekad imaju poteškoćae da dobiju posao u u takmičarskom okruženju, jer ih pretpostavljeni podsvesno doživljavaju kao pretnju i konkurenciju. Imajući u vidu prethodna istraživanja da zgodni muškarci zarađuju više novca kao i da se percipiraju mnogo kompetentnijim i uspešnijim u sklapanju velikih poslova, teško nam je da poverujemo u to da im je teško da dođu do posla.

Možda ipak samo teže dolaze do željenog posla i moraju više da se potrude kako bi dokazali okruženju da su nešto više od zgodnog i privlačnog muškarca. SA SAJTA MEN'S HEALTH PREPORUČUJEMO VAM JOŠ: PROTIV ZADAHA, ZNOJA... Otkrivamo kako da se rešite neprijatnih telesnih mirisa Jedite manje zahvaljujući ovim fenomenalnim trikovima Kako da skinete 5 cm masnih naslaga sa stomaka 5 ključnih stilova za svakog muškarca 11 mesta za seks koje morate da probate