Tradicija mora da se poštuje

(VIDEO) NEĆE NA SLAVLJE ŠAMPIONA: Evo zašto će Džerard i društvo svim srcem navijati protiv Čelsija

Fudbaleri ekipe sa Enfilda sigurno će se osećati neprijatno, ako budu primorani da tradicionalni aplauzom za najbolji tim lige pozdrave fudbalere velikog rivala

Fudbal
> 18:22h

Fudbaleri Liverpula verovatno nikada nisu navijali za Kristal Palas kao što će u nedelju kad taj tim bude u okviru Premijer lige igrao protiv Čelsija.

U slučaju da Čelsi pobedi i teoretski će osigurati novu titulu prvaka Engleske, što će značiti da će službeno to proslaviti u sledećem kolu kad im na Stamford Bridž dolazi Liverpul. Kako je u Engleskoj običaj da uoči početka utakmice ekipa mora dočekati prvaka aplauzom pri izlasku iz tunela. ako tim trenera Murinja savlada Kristal Palas, ne treba sumnjati da Džerardu i društvu neće biti nimalo prijatno glumiti počasnu stražu rivalu.

Trener ''redsa'' Brendan Rodžers kaže da su njegovi igrači preveliki profesionalci i sportistite da će se tradicija ispoštovati bez obzira ko će biti prvak:

''Naravno da ćemo poštovati tradiciju. Liverpul je klub koji se temelji na poštovanju i ponosu.''

Poslednji put se 2007. godine dogodilo da jedan od engleskih divova mora odati počast prvaku. Tada su igrači Čelsija morali odati počast Junajtedu na Stamford Bridžu.

http://www.youtube.com/watch?v=HeGdc_kUXRc