Oni rado sarađuju s folk pevačima

Đorđe Balašević: Pišem narodnjake za 2.000 evra

Ana Stanić i Vlado Georgiev radili s Darom Bubamarom, Bajaga s Vesnom Zmijanac, a Milić Vukašinović je Hanki Paldum napisao evergrin

Stars
> 02:42h

Veliki broj pesama narodne muzike napisali su rokeri i pop pevači, ali taj podatak pojedini kriju kao zmija noge. Među autorima pesama poput „Beograd“, „Da budemo noćas zajedno“, ili „Nek me ne zaborave devojke sa Morave“ jesu Dino Merlin, Bajaga, i Bora Đorđević. Najveće hitove za Hanku Paldum, kao što su „Volela sam, volela“ i „Crne kose“, komponovao je Milić Vukašinović. Narodnjake ne pišu samo oni već i Đorđe Balašević, Ana Stanić, Vlado Georgiev, Oliver Mandić, Željko Joksimović i drugi.

- Narodnjacima pišem pesme za dva soma evra - rekao je Balašević u jednoj radio-emisiji, ali nije otkrio o kojim pesmama je reč. Ana Stanić je Dari Bubamari napisala pesmu „Ovo neće izaći na dobro“. - Ana i ja smo se družile dok je bila u Mobi Diku. Nakon raspada benda, specijalno za mene je napisala „Ovo neće izaći na dobro“ - kaže Dara za Kurir.

Leže im svi žanrovi... Bora Đorđević, Oliver Mandić i Bajaga

I Vlado Georgiev je sarađivao s Darom. On je uradio aranžman za singl „Sve devojke“. Oliver Mandić napisao je Ceci „Isuse“, a Merlin joj je, pored „Beograda“, komponovao „Žarila sam žar“ i „Zaboravi“.- „Beograd“ je omaž gradu u kojem sam doživeo mnogo srećne trenutke i koji je uticao na moju karijeru - otkrio je Merlin. On je sarađivao i s Brenom na pesmi „Jablane“ i s Vesnom Zmijanac, koja je s njim u duetu otpevala „Jorgovane“ i „Klupko“. Bora Đorđević je napisao i „Stani malo, kafanski sviraču“ i za Cecu „Šta još možeš da mi daš“.

Neobičan gest NIKOLA PEJAKOVIĆ DAO SEVE PESMU ZA GITARU Nikola Pejaković je Severini i Goranu Bregović ustupio numeru „Haljinica boje lila“, urađenu za film „Rat uživo“. - Brega mi je dao gitaru, a kasnije nisam insistirao na parama kod Severine, i tako se završilo - rekao je Nikola.