Foto: Fonet

Postignut dogovor desničara

Aleksandar Popović miri po DSS

Dve sukobljene strane dogovorile se da se Glavni odbor održi 23. maja umesto 9, a da posrednik bude bivši v. d. predsednika

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Na sednici Predsedništva DSS koja je juče održana dve sukobljene strane, jedna s predsednicom stranke Sandom Rašković Ivić na čelu i grupa funkcionera predvođena predsednikom Izvršnog odbora Andrejom Mladenovićem, našli su kompromisno rešenje! Kako saznajemo, između zaraćenih strana pao je dogovor da im posrednik u daljim razgovorima bude Aleksandar Popović, bivši v. d. predsednika stranke, saznaje Kurir. Kako je za naš list rekao jedan od članova Predsedništva, nezadovoljni koji traže nove stranačke izbore su pristali da se datum održavanja Glavnog odbora stranke, na kojem je insistirala Ivićeva, pomeri sa 9. maja na 23, ali da glavni posrednik u razgovorima dve sukobljene strane bude upravo Popović, jer još uvek ima veliki autoritet u stranci. - Raškovićeva je prvobitno odbila predlog da se sednica GO koju je tražila grupa stranačkih funkcionera ne održi 9. maja jer je Dan borbe protiv fašizma neprikladan za unutarstranačke podele. Inače, raskol između Rašković Ivić i nekih funkcionera DSS potekao je od insistiranja šefice stranke da DSS izađe iz vlasti u Beogradu. Deo članstva zamera Ivićevoj da se ponaša despotski i da nije ispunila nijedno predizborno obećanje. Ivićeva je u svom programu garantovala samostalnost lokalnim odborima, a sad se tome protivi, formirala je svoj kabinet, protiv čega se takođe borila. Prekršila je statut stranke - kaže izvor Kurira. Nijedna od zaraćenih strana nije bila raspoložena za komentar. (S. M.)

Sukob... Mladenović i Ivićeva

Jednoglasni NEMA VANREDNE SKUPŠTINE Predsedništvo DSS jednoglasno je podržalo dosadašnju politiku stranke i utvrdilo strategiju daljeg političkog delovanja, koju će 23. maja ponuditi na usvajanje Glavnom odboru - saopštio je sinoć DSS i dodao da je „Predsedništvo odbacilo neargumentovane navode iznete u zahtevu grupe članova DSS za sazivanje vanredne izborne skupštine“.