Foto: Reuters

Pretresli im sobe

HAPŠENJE U RIMU: Srpkinja uhvaćena u krađi Luj Viton torbe

Radenko R. (53) državljanin Srbije i njegova prijateljica Katarina D. kao i njihov saučesnik uhapešni su na izlazsku iz luksuznog butika u Rimu iz koga su pokušali da ukradu luksuznu torbu marke Luj Viton vrednu 5.200 evra od pitonove kože

Crna Hronika
> 00:00h

RIM - Radenko R. (53) državljanin Srbije i njegova prijateljica Katarina D. uhapšeni su u Rimu nakon što su glumeći dobrostojeći par, uz pomoć uređaja " džemer" pokušali da onesposobe sistem za otkrivanje krađa u radnjama i prisvoje skupocenu torbu " Luj Vitn".

Sa njima je uhapšen još jedan naš državljanin, koji im je čuvao stražu u kolima za vreme krađa, ali njegov identitet nije objavljen.

U butik " Luj Viton" na rimskom trgu San Lorenco di Lučina, Ristić je ušao i predstavio se kao menadžer. Bio je elegantan, kao i njegova pratilja Katarina D. i na prvi pogled nisu delovali sumnjivo. Zatražili su da pogledaju torbe i sikoristili momenat zauzetosti da ukradu model " Alma BB" od kože pitona koja vredi 5.200 evra. Za to vreme, u automobilu spremnim za bekstvo, ispred radnje čekao ih je saučesnik. Da su lopovi dobro opremljeni krenuli u krađu i detaljno sve isplanirali svedoči i to da su imali " džemer", aparat za ometanje signala na vratima radnje.

U trenutku kada su pokušali da izađu iz renomiranog butika, prodavci su potrčali za njima. Zaustavili su ih pre nego što su ušli u automobil, a u međuvremenu je pozvana i policija.

Pretresene su sobe troje državljana Srbije, u hotelu nadomak poznatih Španskih stepenica. Tu je nađena i druga roba, garderoba i torbe poznatih svetskih marki. Utvrđeno je da su stvari krali u buticima u centru prestonice Italije, a nađena firmirana garedroba u vrednosti od oko 30.000 evra. Ipak još nije poznato koje su butike poharali.

- Osumnjičeni Ristić je priznao krađu, a njemu kao i saučesnicima posle izrečene kazne biće zabranjen i ulazak u Italiju.

(Blic)