Foto: Tanjug Tanja Valic

Susret u Beogradu

NIKOLIĆ SA AMBASADOROM UAE: Srbija ima stručne ljude, ali nedostaju ulaganja u proizvodnju

Ambasador Al-Daheri je informisao predsednika Nikolića o konkretnim rezultatima nekoliko humanitarnih projekata koje su UAE realizovali prethodnih dana u Ćupriji i Novom Pazaru

Politika
> 19:16h

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je danas u razgovoru sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Džumom Rašidom Al-Daherijem da je realizacija projekata u Ćupriji i Novom Pazaru značajan potez za naše građane i najbollji pokazatelj širine saradnje Srbije i UAE, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Ambasador Al-Daheri je informisao predsednika Nikolića o konkretnim rezultatima nekoliko humanitarnih projekata koje su UAE realizovali prethodnih dana u Ćupriji i Novom Pazaru.

Predsednik Nikolić i ambasador Al-Daheri razgovarali su i o mogućnostima za proširenje ekonomske saradnje između dve zemlje. Predsednik Nikolić je tom prilikom rekao da ulaganja u našu industriju mogu doneti veliku korist za obe države.

"Srbija ima stručne ljude sa velikim iskustvom, ali nedostaju ulaganja u proizvodnju. Ukoliko bi UAE bili spremni da pomognu, to bi moglo da bude veoma značajno za sve zainteresovane strane", istakao je predsednik Srbije, navedeno je u saopštenju.