Prste da poližes

Musaka od piletine

Recept dana
> 23:48h

Sastojci ♦ 2 plava patlidžana srednje veličine ♦ 500 g pilećeg belog ♦ 2 veća paradajza ♦ 1 kašičica origana ♦ pola kašičice bibera ♦ 1 glavica crnog luka ♦ 2 kašike maslinovog ulja ♦ 2dl kisele pavlake ♦ 2 jaja ♦ so Priprema Plavi patlidžan oprati, iseći na tanke šnite. Posolite ga. Luk narendati na sitno pa ga izdinstati na ulju. Meso iseći i ubaciti u blender. Dodati ga luku. Paradajz izrendati na sitno i njega dodati u smesu luka i mesa. Začiniti sve origanom i biberom po ukusu i posoliti. Dinstati na laganoj vatri. Kad sva voda ispari, sklonite sa vatre. Na zagrejani teflon sipati veoma malo ulja i peći patlidžan kratko, sa svake strane po minut-dva. Ispečeni patlidžan poređati na papirnu salvetu kako bi upila višak masnoće. U vatrostalnu posudu poređati ispečene šnite patlidžana. Gledati da dobro pokriju dno. Posudu ne podmazivati, jer je patlidžan mastan. Preko patlidžana ravnomerno rasporediti fil i blago ga utapkati kašikom. Preliti ga Kiselom pavlakom umućenom s jajima. Peći na 180 stepeni dok ne porumeni.

Povezane vesti