Foto: Thinkstock

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Subotica, Sombor i Kikinda prelaze na digitalnu TV

Prelazak sa analognog na digitalno emitovanje biće obeleženo u emisionoj stanici Crveno selo kod Subotice, a uključivanju predajnika u digitalnu mrežu prisustvovaće državna sekretarka Ministarstva trgovine Tatjana Matić

Srbija
> 16:34h

BEOGRAD - Područja Subotice, Sombora i Kikinde će sutra preći na digitalno emitovanje tv signala, najavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Prelazak sa analognog na digitalno emitovanje biće obeleženo u emisionoj stanici Crveno selo kod Subotice, a uključivanju predajnika u digitalnu mrežu prisustvovaće državna sekretarka Ministarstva trgovine Tatjana Matić, navedeno je u saopštenju.

U okviru procesa digitalizacije, a u skladu sa planom prelaska na digitalno emitovanje tv signala, sutra u podne će se potpuno preći na digitalno emitovanje i isključivanje analognih predajnika u zonama Subotice, Sombora i Kikinde.Ministarstvo podseća građane ovih područja koji primaju signal putem sobne ili krovne antene da nabave opremu za prijem digitalnog signala, a ugrožene potrošače da što pre iskoriste vaučere za subvencionisanu kupovinu STB uređaja, kako bi spremni dočekali signal digitalne televizije.Bez odgovarajuće opreme za prijem digitalnog signala domaćinstva sa područja Subotice, Sombora i Kikinde od 8. maja neće biti u mogućnosti da prate tv program.

Posle isključenja analognog signala u ovim područjima, a zahvaljujući emitovanju digitalnog signala, građani će imati kvalitetniju sliku i ton, veći izbor sadržaja, mogućnost izbora prevoda i titlovanje sadržaja.