Foto: Zorana Jevtić

Uradili smo i najteže za Srbiju

VUČIĆ VEČERAS SA HANOM: Ne dam Gazivode, pa neka kažžu da nema poglavlja!

"Nemojte da nam kažete da poglavlja nisu otvorena zbog Briselskog sporazuma, šta je to što Srbija iz tog sporazuma nije ispunila, upitao je premijer

Politika
> 19:36h

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će večeras sa komesarom za proširenje EU Johanesom Hanom razgovarati o tome šta je konkretno razlog za neotvaranje poglavlja u pregovorima Srbije i EU, poručivši da to sigurno nije zbog Briselskog sporazuma, za koji tvrdi da je srpska strana sve implementirala.

On je novinarima u pauzi konferencije Saveta stranih investitora "Rijaliti ček" rekao da još nije formirana Zajednica srpskih opština, na čijem formiranju on insistira od početka. Navodeći da će večeras s Hanom razgovarati o tome šta je Srbija do sada uradila, premijer je primetio da je sve pitanje dijaloga sa Prištinom, te poručio: "Nemojte da nam kažete da poglavlja nisu otvorena zbog Briselskog sporazuma, šta je to što Srbija iz tog sporazuma nije ispunila". - Kažite lepo da je problem u nečem drugom, što nećeš da daš 100 odsto Gazivoda, ja neću da dam. Neka kažu da zbog toga nema otvaranja - poručio je premijer.

Vučić je rekao i da je Beograd nudio 50-50 odsto odnos vlasništva, ali da Priština to nije prihvatila, dodajući da je iz Briselskog sporazuma ostalo šest od 15 tačaka i ponovio da se one tiču ZSO. - Uradili smo i ono što je najteže za Srbiju, a to je plan o pravosuđu i to smo potpisali - poručio je Vučić.