Foto: Profimedia

Prirodno

TRIKOVI ZA LEPOTU: Kućni lekovi koji ubrzavaju rast trepavica

Umetne trepavice i maskara vam mogu pomoći da postignete krajnji izgled, ali činjenica je da su prirodne, duge i guste trepavice nezamjenjive

Žena
> 00:00h

Duge i guste trepavice, osim što su popularan trend, postale su i jedan od glavnih sinonima ženske lepote. One vašem pogledu daju dozu misterije i zavodljivosti, ali nisu sve žene blagoslovene ovim "darom".

Umetne trepavice i maskara vam mogu pomoći da postignete krajni izgled, ali činjenica je da su prirodne, duge i guste trepavice nezamjenjive. Kako biste ubrzali njihov rast, isprobajte neki od sledećih tretmana.

Maslinovo ulje

Osim što ga koristite za kuvanje, njegova upotreba u svrhe kozmetičkih tretmana zaista je impresivna. Između ostalog, ono može ubrzati i rast trepavica. Pre spavanja, natopite štapić za uši maslinovim uljem te pređite preko linije trepavica, sa gornje i sa donje strane (pazite da štapić ne natopite previše). Maslinovo ulje će hidratizirati koren trepavica usled čega dolazi do podsticanja njihovog rasta. Redovnim nanošenjem primetićete poboljšanje veoma brzo. Ujutro lice, posebno trepavice, dobro isperite mlakom vodom.

Vazelin

Kao i maslinovo ulje, vazelin je odlično sredstvo za hidrataciju. Možete ga koristiti kako biste omekšali kožu na laktovima i petama, ali i da ubrzate rast trepavica. Kako biste sprečili njegovo lepljenje, nanosite ga pomoću četkice od maskare (koristite staru četkicu; dobro je isperite pre korišćenja. Alternativno, koristite štapić za uši). Najbolje je da ga nanosite uveče, pre spavanja, par puta sedmično.

Foto: Profimedia

Vitamin E

Vitamin E je od suštinskog značaja za zdravlje kože i lečenje oštećenih ćelija. Nanosite ga dva puta sedmično na trepavice i kožu lica. Potrebno je da tečnost iz kapsula nanesete na trepavice. Ukoliko je moguće, u te svrhe koristite čistu četkicu od stare maskare, jer ćete na taj način uspeti da pomenuti vitamin nanesete ravnomernije.

Bademovo ulje

Bademovo ulje je odličan izvor nezasićenih masti i vitamina E. Ukoliko primetite da vam se trepavice proređuju ili opadaju više nego uobičajeno, bademovo ulje vam može biti od pomoći. Nanosite ga na isti način kao i maslinovo ulje.

Zeleni čaj

Tretman zelenim čajem može stimulisati rast trepavica i održavati njihovo zdravlje na optimalnom nivou – glavni "krivac" za to su flavonoidi koje on sadrži u izobilju. Natopite dva tupfera u ohlađenom zelenom čaju te ih nežno trljajte duž linije trepavica (dovoljno je da pređete četiri do pet puta). Tretman ponavljajte svakodnevno.

Foto: Shutterstock

(minimagazin.info)