Foto: Nebojša Mandić

USPEH

SRBI PONOVO OSVAJAJU KAN: Drama Panama u Francuskoj!

Debitantski dugometražni film Pavla Vučkovića biće prikazan u zvaničnoj selekciji najznačajnijeg svetskog filmskog festivala

Pop kultura
> 15:00h

Ostvarenje „Panama“ jednog od najtalentovanijih naših mladih reditelja Pavla Vučkovića imaće svetsku premijeru u Kanu, u zvaničnoj selekciji najznačajnijeg filmskog festivala, koji se održava od 13. do 24. maja. U srpskoj ekipi u Francuskoj biće i popularna glumica Tamara Dragičević, koja je jedna od protagonista priče. - Igram devojku glavnog junaka Jovana, koji se zaljubljuje u drugu. Sličan lik nisam do sada imala u karijeri. Gradska sam devojka koja želi da se uda, ali joj ne uspeva - opisuje svoju ulogu Tamara. Vučković nam na veliko platno donosi ljubavnu priču kojom na suptilan i poetski način govori o jednom od najvećih problema mladih ljudi - nepokazivanju emocija, zaziranju od intimnosti i iskrenosti. Glavne uloge igraju Slaven Došlo i Jovana Stojiljković. - Film je po žanru psihološka drama. Govori o tome kako društvene mreže i internet utiču na ljubavne veze. Prvi put ću ga gledati u Kanu - kaže Dragičevićeva. Iako „Panama“ nije u programu za glavnu nagradu, glumica smatra da će za neku godinu Vučković biti prvi reditelj posle Emira Kusturice koji će nam doneti još jednu Zlatnu palmu. U Kanu će svetsku premijeru imati i hrvatski film „Zvizdan“, u kome igra i naša glumica Mira Banjac, a finansijski je podržan od Filmskog centra Srbije i našeg ministarstva za kulturu.

Zanimljivost FILM NAPRAVILI NEKI NOVI KLINCI Većem delu ekipe ovo je prvo autorsko iskustvo u radu na dugometražnom igranom projektu - reditelju, scenaristi i koproducentu Pavlu Vučkoviću, koscenaristkinji Jeleni Vuksanović, producentu filma Tatjani Žeželj Gojković, direktoru fotografije Đorđu Arambašiću, scenografima Bojani Nikolić i Liviji Mikić, kostimografkinji Magdaleni Klašnji i montažeru Bojanu Kosoviću.