Foto: Nebojsa Mandic

10. rođendan PUPS obeležile packe

Vučić: Dačić se plaši da bude u opoziciji

Premijer pohvalio domaćina slavlja Milana Krkobabića jer je njegova partija penzionera „najmanje kukala zbog smanjenja penzija“

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Partija ujedinjenih penzionera Srbije proslavila je juče 10. rođendan, a slavlje u Sava centru obeležile su packe koje je premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić lupao šefu diplomatije i predsedniku SPS Ivici Dačiću - da se plaši da bude u opoziciji, aludirajući na rekonstrukciju koja se već dugo najavljuje. Vučić je, inače, poslednji od svih političara održao govor, kojim je čestitao 10. rođendan PUPS domaćinu Milanu Krkobabiću. Veće penzije - Pokušaću da budem najkraći, a kao što znate, nije teško biti kraći od Ivice Dačića u govorima. On je i najvičniji od svih nas političara, mislim da jedino on nikada nije bio u opoziciji. A ono što je bio, kao da nije - našalio se Vučić, na šta je Dačić iz pozadine glasno dobacio: „Jesam, tri godine“. - Da, bio je u opoziciji, al‘ je shvatio da nije baš lepo, pa se brzo vratio na vlast - uzvratio mu je lider SNS.

Premijer je zatim najavio da će pre kraja godine oni penzioneri koji su imali najniža primanja imati viša nego ikada. - Nekima drugima ćemo početi da nadoknađujemo, a pre kraja mandata sadašnje vlade gotovo svi penzioneri imaće više penzije nego što su ikada imali - istakao je premijer i zahvalio se PUPS na podršci i odgovornosti i na tome „što je manje kukao od svih nas“. Setio se oca Istovremeno, Krkobabić je poručio da njegova stranka pruža podršku Vučićevom konceptu i ostaje pri stavu da penzije prate plate u javnom sektoru. - Ako se bojite rasta penzija, nemojte da divljate s platama u javnom sektoru, jer se i jedni i drugi trenutno napajaju iz budžeta - rekao je Krkobabić i podsetio na svog oca i osnivača PUPS Jovana Krkobabića. - I posle decenije naši vrednosni stavovi su isti - da penzije prate plate, da nema viška radnika nego manjka posla, a ključni ideal i ključna misao vodilja ove partije jeste socijalna država - zaključio je Krkobabić. Osim Vučića i Dačića, proslavi je prisustvovao i lider JS Dragan Marković Palma.

Ivica Dačić KAD SMO BILI DRUGOVI, ŽIVELI SMO KAO GOSPODA Milan Krkobabić je, najavljujući njegov govor, Dačića oslovio sa gospodine, na šta se lider SPS našalio: - Umesto gospodine, slobodno ste mogli da mi kažete i druže. Jer, kako mnogi kažu, dok smo bili drugovi, živeli smo kao gospoda - rekao je Dačić. Lider JS Dragan Marković poručio je slavljenicima da je Vlada domaćinska i da građani ne treba da brinu.