Foto: ORF

POČELE PRVE PROBE

BEČ U ZNAKU EVROSONGA: Prosviirala im i kanalizacija!

Šopingholičari će ostati kratkih rukava jer ni zbog Evrovizije, radnje neće biti otvorene u nedelju. Srpska predstavnica Bojana Stamenov danas ima svoju prvu probu

Austrija
> 15:14h

BEČ - U Beču, juče su i zvanično počele pripreme za predstojeću Pesmu Evrovizije. Sve je u znaku ovog velikog takmičenja. U gradskom prevozu prošlogodišnja pobednica Evrosonga Končita Vurst pozdravlja svojim glasom, na nemačkom, engleskom i francuskom, fanove Evrovizije. Svakih pola sata u sve 104 stanice podzemne železnice u Beču biće puštana pozdravna poruka na ta tri jezika.

Odnedavno na više lokacija mogu se čuti pobedničke pesme sa prošlih Evrovizija i to iz "kanalizacije". Naime, na više mesta širom grada postavljeni su zvučnici u šahtove, iz kojih odjekuje muzika i privlači pažnju posetilaca Beča. Pripreme za Evrosong gotovo da su završene, juče je otvoren i pres-centar koji će primiti oko 1.700 novinara iz celog sveta, a učesnici Evrosonga su počeli sa prvim probama i konferencijama za štampu.

Prve probe već danas... Bojana Stamenov predstavnica Srbije na Evrosongu

Prvu probu, prema programu održala je Moldavija, a prvi od kandidata sa prostora bivše Jugoslavije, probu je imao Danijel Kajmakoski, predstavnik Makedonije. Predstavnica Srbije Bojana Stamenov imaće danas svoju prvu probu u evrovizijskoj dvorani, a potom će se kasnije obratiti medijima.

Međutim šopingholičare ćemo razočarati jer prodavnice neće raditi duže u vreme Evrosonga, a u nedelju će biti zatvorene iako je bilo inicijativa da se u vreme održavanja Evrovizije načini presedan i trgovine ipak otvore. Dogovor između Privredene komore i sindikata međutim nije postignut, jer nisu uspeli čak ni da sazovu ni jedan sastanak i porazgovaraju.