Foto: Zorana Jevtić

Suđenje Predragu Bubalu

SPECIJALNI SUD: Beko nije došao da svedoči

Podsetimo, Milan Beko ranjen je prošlog novembra ispred svoje kuće kada su dvojica, za sad nepoznatih napadača, pucala na njega iz vatrenog oružja. Ovo je trebalo da bude Bekovo drugo pojavljivanje u Specijalnom sudu

Crna Hronika
> 23:14h

BEOGRAD - Biznismen Milan Beko nije danas došao u zgradu Specijalnog suda gde je trebalo da bude saslušan kao svedok na suđenju Predragu Bubalu, bivšem ministru privrede i privatizacije i ostalim optuženima za zloupotrebe prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd preduzeću "Vorldfin" iz Luksembruga.

Suđenje Bubalu i ostalima počelo je u julu, kada je bivši ministar detaljno izlagao svoju odbranu i negirao optužbe za zloupotrebu službenog položaja. Bubalo je uhapšen 14. juna 2013. godine i do 27. decembra te godine je bio u pritvoru kada je pušten da se brani sa slobode.

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković i Milan Beko na početku su bili zajedno u poslu oko Luke Beograd i u maloprodajnom lancu C-market, ali se Mišković kasnije povukao iz Luke, a Beko iz C-marketa. Luka Beograd je jedan od predmeta na takozvanom spisku 24 sporne privatizacije. Beko ju je preuzeo 2004. i 2005. godine.

Podsetimo, Milan Beko ranjen je prošlog novembra ispred svoje kuće kada su dvojica, za sad nepoznatih napadača, pucala na njega iz vatrenog oružja. Ovo je trebalo da bude Bekovo drugo pojavljivanje u Specijalnom sudu od 15. novembra prošle godine kada je u njega ispred njegove kuće na Dedinju pucao nepoznati napadač za kojim policija i dalje traga. Prethodno je bilo polovinom marta.